Erja Lyytinen

(FIN)
ErjaLyytinen-feature
European Blues Awardseissa parhaana kitaristina vuonna 2017 palkittu Suomen blueskuningatar Erja Lyytinen on niittänyt mainetta kansainvälisissä bluespiireissä jo vuosikymmenien ajan, ja vauhti vain kiihtyy.

Lyytisen musiikillinen paletti on laaja: modernia ja vanhaa bluesia yhdistettynä progressiivisiin sävyihin. Syksyllä 2022 julkaistu albumi Waiting For The Daylight on Lyytisen aikaisempaa tuotantoa raskaampaa ja entistäkin progressiivisempaa: ilmaisu on liikkunut kohti hard rockia ja classic rockia, unohtamatta kuitenkaan Lyytisen tiukasti bluesiin istutettuja juuria.

Albumia on suitsutettu ja soitettua radioissa ympäri maailman, USA:ta ja Australiaa myöten. Lyytinen on myös näkyvä kasvo maailmanluokan kitaristilehdissä niin haastatteluissa kuin erinäisten tunnustusten merkeissä. Hänen viimeaikaiset saavutuksensa ovatkin toinen toistaan huimempia.

Aiemmin tänä vuonna Lyytinen oli ensimmäisenä suomalaisena ehdolla Kanadan Maple Blues Awardseissa, kansainvälisen artistin kategoriassa. Uusimmalta albumilta löytyvän Bad Seed -kappaleen kitarasoolo äänestettiin arvostetun Guitar World -lehden lukijaäänestyksessä vuoden 2022 kymmenenneksi parhaaksi kitarasooloksi, maailman kovimpien kitaristien joukkoon.

Vuonna 2020 Lyytinen valittiin maineikkaan Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaista kitaristeista toiselle sijalle kategoriassa Top 10 Best Players Right NowKymmenen tämän hetken parasta soittajaa, ja vuonna 2019 Guitar World -lehden äänestyksessä maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi.

Lyytinen on valittu myös Suomen musiikin kunniagalleriaan ja saanut oman tähtensä suomalaisen musiikin Walk of Famelle Tampereelle.


Erja Lyytinen Rauma Bluesin pääkonsertissa lauantaina 12.8.2023

Kokoonpano:

  • Erja Lyytinen – kitara, laulu
  • Tatu Back – basso
  • Iiro Laitinen – rummut
  • Petri Rahikkala – kosketinsoittimet
JAA:

Muut esiintyjät