Robert Finley

(USA)
RobertFinley-feature
– 12.8.2023
Louisianan soilla ja viljelysmailla lähes koko ikänsä elänyt, ensi vuonna 70-vuotisjuhliaan viettävän Robert Finleyn laulun on kuvailtu olevan yhtä aikaa alligaattorimaisen alkukantaista ja makeampaa kuin loppukesän hunaja.

Laulua suoraan sielusta

Finleyn hämmästyttävän ilmaisuvoimainen ääni voi yhden lauseen aikana liukua syvästä murinasta rauhoittavan kehräämisen kautta ymmärryksen ylittävään falsettiin.

Maagisella laulullaan Finley kertoo elämäntarinaansa sulatettuna bluesiin, souliin, gospeliin ja rockiin. Lumoavat kertomukset kuvaavat lapsuutta maalla, kaupungin kovia katuja, elämää vankilassa, rakkauden iloja ja kipuja, paremman elämän etsimistä ja pelastuksen unelmaa.

Robert Finleyn uskomattomasta elämästä on ammennettavissa musiikillisia tarinoita loputtomasti. Finley on esimerkiksi soittanut Yhdysvaltain armeijan orkesterissa, ollut helikopterin korjaaja Saksassa, laulanut gospelia kirkossa ja bluesia kaduilla. Puuvillapelloilla kasvanut, aikuisiällään taitavana puuseppänä toiminut Finley on sittemmin sokeutunut – ja on kaiken kokemansa ohessa sekä kasvattanut perheen että kehittänyt ainutlaatuisen runollisen laulamistyylin.

Finley on ollut potentiaalinen esiintyjätähti jo parin vuosikymmenen ajan. Sokeutumisensa pakotettua hänet puolittain eläkkeelle, hän kuitenkin keikkaili lähinnä maksimissaan tunnin matkaetäisyyksien päässä kotoaan – kunnes nousi katulaulajasta levylaulajaksi debyyttialbuminsa siivittämänä vuonna 2016.

Finleyn lahjakkuus vei häntä kuunnelleelta, The Black Keys -bluesrockyhtyeen kitaristi-laulajana tunnetulta tuottaja-lauluntekijältä, useita Grammy-ehdokkuuksia saaneelta Dan Auerbachilta jalat alta. Auerbachin ja Finleyn tapaamisesta syntyi kahden iltapäivän mittaisessa studiosessiossa Finleyn toinen albumi, joka oli kuin kuulutus uudesta legendaarisesta lahjakkuudesta ja joka nosti Finleyn uran valokeilaan vuonna 2017, tämän ollessa jo yli 60-vuotias.

Loppu on historiaa. Finley on kiertänyt esiintymässä yli kymmenessä maassa ja valloittanut myös suuren yleisön sydämet Talent USA -kykyohjelmassa.


Kotisivu: www.robertfinleyofficial.com
Facebook: @RobertFinleyMusic
Instagram: @RobertFinleyMusic
Twitter: @TheRobertFinley
YouTube: www.youtube.com/channel/UCseBaNDjtYfdk5S-D78lNHA

ROBERT FINLEY RAUMA BLUESIN PÄÄKONSERTISSA LAUANTAINA 12.8.2023

JAA:

Muut esiintyjät