Legendaarisen Rauma Bluesin pääesiintyjänä moninkertainen Blues Music Awards 2018 -ehdokas SUGARAY RAYFORD

Vuodesta toiseen kiittävää palautetta niin yleisöltä, medialta kuin esiintyjiltäkin saanut Rauma Blues -festivaali lukeutuu maailmanlaajuisestikin blueskentän ykköstapahtumiin. Bluesdiggareiden sekä ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama Rauma Blues järjestetään totuttuun tapaan elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 10. – 11. elokuuta.

Lauantain 11.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä ja luvassa on totuttuun tapaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia juurimusiikin huippuartisteja ja -kokoonpanoja.

Kaikki lauantaisen pääkonsertin artistit on lukittu. Lavalla tulevat irrottelemaan moninkertainen Blues Music Awards 2018 -ehdokas Sugaray Rayford Band (U.S.A.), Blues Music Awards 2018 -ehdokas Annika Chambers (U.S.A.). ja Grammy-ehdokas Guitar Slim Jr. (U.S.A.). Pohjoismaiden blueskärkeä edustavat J.T.Lauritsen & The Buckshot Hunters (Norja) sekä Slim Butler & The SlimCuts (Suomi).

Artistien tarkemmat esittelyt löytyvät tämän lehdistötiedotteen lisätiedoista sekä Rauma Blues -festivaalin kotisivulta osoitteesta www.raumablues.fi . Vuoden 2018 Blues Music Awards -voittajat julkistetaan torstaina 10.5.2018 illalla Memphisissä, lisätietoa osoitteessa https://blues.org/blues-music-awards .

”Pitäkää hatuistanne kiinni!”

Vuoden 2018 esiintyjäkaartin myötä festariteltta täyttyy taatusta bluesbilehengestä kuin myös tunnelmallisista bluessävelistä. Esimerkiksi Sugaray Rayfordin keikkoja kehutaan kautta maailman vauhdistaan ja energisyydestään ja J.T.Lauritsenin blues-rock-soul luo sinisten sävelten kepeää fiilistä.

– Odotamme todella pääsevämme Rauma Blues -lavalle ensimmäistä kertaa. Show’sta tulee huikea! lupaa J.T.Lauritsen ja leikittelee samalla ajatuksella illan pääesiintyjään Sugaray Rayfordin kanssa yhdessä esiintymisestä.

– Olemme usein soittaneet samoissa konserteissa Sugarayn kanssa ja ties missä kokoonpanoissa tässä tullaankaan Rauma Blues -artistien kesken esiintymään, kun hänkin tietää kaikki biisimme. Ties vaikka saisimme Raumalla lavalle uuden laulajan!

Lauritsen kertoo saapuvansa Rauma Bluesin tekemään yleisön onnelliseksi.

– Haluamme viihdyttää ja yllättää ihmisiä, Lauritsen toteaa kokoonpanonsa päämääristä.

– Upeaa päästä soittamaan ”sinisilmäsouliamme” Rauma Blues -faneille. Loppukesää odotellessa!

Jarmo ”Slim Butler” Puhakka lupaa bändiltään innostavaa energiaa ja hillitöntä rootsmeininkiä.

– Hienoa päästä viimeinkin esiintymään näin legendaariseen ja pitkäikäiseen tapahtumaan, Puhakka iloitsee ja uskoo kokoonpanonsa hyvän fiiliksen tarttuvan helposti myös yleisöön.

– Bändi odottaa keikkaa kuumeisesti. Nyt puhaltaa pohjoisesta tulikuuma puhuri – pitäkää hatuistanne kiinni!

Lauantaisen päätapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi .

Perjantain blues-klubien esiintyjät julkaistaan myöhemmin toukokuussa. Rauma Blues -festivaalin kotisivu osoitteessa www.raumablues.fi on uudistunut. Uudet infot festivaalista julkaistaan festivaalin kotisivulla ja sosiaalisen median sivuilla (linkit tämän tiedotteen lisätiedoissa). Sosiaalisen median sivuilla voi myös esimerkiksi osallistua kilpailuihin, joissa voi voittaa vapaalippuja festivaaleille.

Lauantain pääkonsertin bluesteltan piha-alue uudistuu vuonna 2018, kun ruokatarjontaa viedään uuteen street food -tyyppiseen suuntaan. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin kesällä. Kesän aikana julkaistaan myös pääkonsertin yhdysvaltalaisartistien kommentteja. Kaikille Rauma Blues -artisteille on mahdollista esittää myös suoria haastattelupyyntöjä festivaalin tiedotuksen kautta.

Lisäinfoa esiintyjistä, yhteystiedot sekä lehdistömateriaali- ja nettisivulinkkejä alla.

LISÄTIEDOT

LEHDISTÖMATERIAALI

Lehdistökuvissa kaikki Rauma Blues 2018 -pääkonsertin artistit

Lehdistökuvat osoitteessa www.raumablues.fi/media

 

SUGARAY RAYFORD BAND

www.sugarayblues.com

Nelinkertainen Blues Music Awards 2018 -ehdokas CARON “SUGARAY” RAYFORD saapuu Rauma Bluesiin kuusimiehisen bändinsä kera. Sugaray aloitti muusikon uransa 7-vuotiaana kirkkokuorossa laulaen ja rumpuja soittaen. Gospel- ja soul-musiikin vaikutukset tuntee hänen musiikissaan edelleen. Sugaryan musiikkia kuvataankin enemmän tunteilla kuin kuulolla aistittavaksi, eikä hänen energinen lavaesiintymisensä jätä ketään kylmäksi. Dynaamisesta laulusta voi tunnistaa old school -kaikuja Muddy Watersin ja Otis Reddingin tyyliin. Lapsuutensa ankeista lähtökohdista bluesin huipulle noussut juurimusiikin suurmies ja electric bluesin kärkinimi on julkaissut useita albumeita ja ollut mukana monissa musiikki- ja bändiprojekteissa.

GUITAR SLIM JR.

www.guitarslimjr.com

Eittämättä New Orleansin kovimpiin kepittäjiin kuuluva bluesin ”paha poika” GUITAR SLIM JR. on jatkanut menestyksekkäästi nimekkään isänsä viitoittamalla tiellä soittaen kitaraa lapsuudestaan alkaen. Grammy-ehdokkuudenkin debyyttialbumillaan napannut Guitar Slim Jr. on ammentanut musiikkiinsa elämästään, jonka tapahtumista ei bluesia puutu. Originaalilla saundillaan ja ainutlaatuisella äänialallaan kitarasankari vie bluesin aivan uudelle tasolle. Kerran Guitar Slim Jr:n livenä kokenut kaipaa usein yleisöön uudelleen ja uudelleen. Stevie Ray Vaughanin kanssa vuosia yhdessä musisoinut elävä legenda tuo Rauma Bluesiin mukanaan myös vuosikymmeniä blueskenttään monin tavoin vaikuttaneen Frank Spanglerin, jonka kanssa hän julkaisee tänä kesänä uuden albumin.

ANNIKA CHAMBERS

www.annikachambers.com

Bluesin nuorta polvea edustava nouseva tähti, texasilainen ANNIKA CHAMBERS on vuoden 2018 Blues Music Awards -ehdokas, oltuaan ehdokkaana jo aiemminkin. Suurimpia bluesfestivaaleja ahkerasti kiertänyt Chambers on vahvasti mukana viemässä bluesin sanaa seuraavalle sukupolvelle, mitä hän pitääkin suurena intohimonaan. Lapsuuden kirkkokuorovuosien tuomat gospel-vaikutteet näkyvät ja kuuluvat vahvasti Chambersin musiikissa ja esiintymisessä. Chambersin mahtavan äänen koetaan kolahtavan keikoilla syvälle sieluun.

J.T.LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS

www.jtlauritsen.com

Norjalainen J.T.LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS on keikkaillut jo 20 vuoden ajan ja levyttänyt ensimmäisen albuminsa jo 90-luvulla. Samalla kokoonpanolla vuodesta 1996 asti koossa ollut yhtye julkaisi vastikään uuden kaksiosaisen Blue Eyed Soul -albuminsa ensimmäisen osan. J.T.Lauritsen on palkittu Notodden Blues Festival Blues Awardilla ja koko yhtye on menestynyt myös muun muassa European Blues Challenge -kilpailussa. Bluesia, rockia ja soulia letkeän fiilistelevässä musiikissaan yhdistävä porukka on parhaimmillaan lavalla livenä.

SLIM BUTLER & THE SLIMCUTS

www.slimbutler.com

European Blues Challenge 2018 -kilpailussa Suomea edustanut SLIM BUTLER & THE SLIMCUTS koostuu kotimaisista juurimusiikin veteraaneista: Jarmo ”Slim” Puhakka (kitara ja laulu), Harri Raudaskoski (kitara), Mikko Löytty (basso) ja Jartsa Karvonen (rummut). Slim Butler & the SlimCutsin debyyttialbumi valittiin Vuoden Kotimaiseksi Blueslevyksi 2012 ja bändin toinen pitkäsoitto valittiin Ylen Bluesministeri -ohjelman yleisöäänestyksessä Vuoden Parhaaksi Kotimaiseksi Bluesalbumiksi 2016. Niin suomalaisessa kuin ulkomaisessakin mediassa ylistäviä arvosteluita saaneen kokoonpanon musiikki on tehokkaasti rokkaava yhdistelmä perinteistä bluespoljentoa, funkahtavalla ja jalkaa vipattamaan laittavalla New Orleansin rytmi-iloittelulla höystettynä.

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi

www.facebook.com/raumablues

www.twitter.com/raumablues

www.instagram.com/raumablues

LIPUNMYYNTI

* Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on alkanut

Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi

* Raumalla lippuja tulossa myyntiin toukokuun aikana myös seuraaviin ennakkomyyntipisteisiin:
Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.

* Lippujen hinnat:

– Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 55 euroa (+käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 60 euroa.

– VIP-liput 150€, tiedustelut sähköpostitse sales@hovisales.fi tai puhelimitse 010 229 5 210

PIENI SUURI RAUMA BLUES

Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla.

Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Tapahtuma on vakiintunut kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 33. kerran, kun lukuisat niin kansainväliset kuin kotimaisetkin blues-tähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2018.

Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta harvoja pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.

KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

RAUMA BLUES – MEDIA

www.raumablues.fi/media