Dave Lindholm Lights

50 vuotta sitten muusikon uransa aloittanut Dave Lindholm on kiistatta yksi arvostetuimmista ja tärkeimmistä suomalaisista musiikintekijöistä. Lindholmin persoonallisen bluesbändin Dave Lindholm Lightsin monipuolinen ohjelmisto saa kuuntelevan yleisön myös joraamaan.

Juurevan soundin kulmakiviä ovat paitsi legendaarinen Lindholm itse, myös muut useista eri kokoonpanoista tutuiksi tulleet soittajat: Tommi Laine, Juppo Paavola sekä SF-Bluesistakin tuttu Mikko Löytty. Tunnusomaista musiikille on kahden kitaran vahva vuoropuhelu.

Dave Lindholm Lights ehti tehdä vain muutaman keikan ennen tapahtuma-alaa koetelleita rajoituksia. Niinpä ryhmän live-esiintyminen on vielä suhteellisen tuore kokemus. Ensimmäisiltä taukoa edeltäneiltä keikoilta kiirineen sanan mukaan bändin livekeikka on odottamisen arvoinen ja kaikki odotukset ylittävä huippuelämys.

Keikkatauon Dave Lindholm Lights on hyödyntänyt studiossa ja treenikämpillä: tänä keväänä uuden albumin julkaissut kokoonpano on hyvässä soittovireessä aktiivisen treenaamisen myötä. Rauma Bluesissa tullaankin kuulemaan aivan uutta, joskin myös ikonista tuttua materiaalia.

– Emme ole olleet toimettomina, vaan olemme soittaneet ja äänittäneet. Pari pientä keikkaa on ennen Rauma Bluesia, mutta onhan tilanne kokonaisuutena vähän erilainen nyt, kun on ollut pitkä keikkatauko, toteaa Lindholm.

– Tauossa on kyllä ollut jotain hyvääkin, sillä olemme sen aikana saaneet kehitettyä uutta. Rauma Blues -keikalla on luvassa musiikkia aika vanhasta ihka uuteen.

Parisen kertaa Rauma Bluesissa käyneelle Lindholmille kokemukset niin Raumasta kuin Rauma Bluesista ovat tiivistettävissä lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Toimii! Sekä festari että kaupunki – toimii!

LAUANTAINA 14.8.
BLUESPIHAN PÄÄKONSERTTI
liput ennakkoon 40 €, ovelta 45 €
(nettiennakkolippuihin lisätään Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut)

DAVE LINDHOLM LIGHTS
www.dexviihde.fi/artisti/dave-lindholm-lights/

 

KOKOONPANO:
Dave Lindholm – laulu ja kitara
Tommi Laine – kitara
Juppo Paavola – rummut
Mikko Löytty – basso