Micke & Lefty feat. Chef

Micke Björklöf ja Lefty Leppänen muodostavat Chef Kivimäen kanssa yhden Euroopan kiinnostavimmista tämän päivän blues- ja juurimusiikkiyhtyeistä. Suomen viihdyttävimmäksi bluesyhtyeeksi kehuttu Micke & Lefty feat. Chef -kokoonpano onkin vakiinnuttanut asemansa bluesin huipulle – bändi on toiminut jo 20-vuotta ja kiertänyt niin pienillä kuin suurilla keikoilla ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Trion ehdottomia tavaramerkkejä ovat kovan luokan musiikillinen ammattitaito, vahva solistinen osaaminen sekä stemmalaulaminen. Yhtye haluaa välittää musiikillaan ihmisille hyvää fiilistä ja positiivista energiaa. Omaperäisen ja aidon blues-soundin viimeistelevät virtuoosimainen slidekitara, matkalaukulla varustettu rumpusetti sekä taiturimainen huuliharppu.

Micke & Lefty feat. Chef -ryhmän siivet ja juuret löytyvät bluesista, mutta vaikutteita on haettu laajalla paletilla, esimerkiksi soul-, gospel-, rock- ja folk-musiikista. Välillä bändin musiikissa kumarretaan jopa Beatlesin suuntaan.

Kokoonpanon uusi albumi, kolmas pitkäsoitto Let The Fire Lead juhlistaa ryhmän pitkää yhteistä matkaa. Levy on jo menestynyt maailmalla keräten loistavia arvioita ja listasijoituksia. Albumin biisejä kuullaan Rauma Bluesissa – viimein, sillä levyn varsinaiset julkkarikeikat jäivät poikkeuksellisen kevään vuoksi tekemättä.

 

Kokoonpano:

Micke Björklöf – laulu, perkussiot, huuliharppu, kitara

Lefty Leppänen – laulu, slide- ja akustinen kitara

Chef Kivimäki – laulu, basso

 

Online:

Kotisivu – www.mickeandlefty.com
Facebook – www.fb.com/mickeandlefty
YouTube — www.youtube.com/channel/UC5TWK5mCpBEChjYe99SYxUg
Instagram – @mickebjorklof www.instagram.com/mickebjorklof/
JA @mickebjorklofbluestrip www.instagram.com/mickebjorklofbluestrip/
Twitter – @mickebjorklof https://twitter.com/mickebjorklof

Kuva: © Satu Leppänen