Pepe Ahlqvist with Tomi Leino Trio

Finnish Blues Awards -elämäntyöpalkinnollakin tunnustettu, suomalaisen bluesin pioneeri Pepe Ahlqvist on heittänyt 50-vuotisen uransa aikana 6000 keikkaa. Kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko on esiintynyt lukuisten legendaaristen bluesartistien kanssa. Eurooppalaiseen blueseliittiin kuuluva Ahlqvist on legenda itsekin, eikä kummempia esittelyitä kaipaa.

Rauma Bluesissa lahjakas ja persoonallinen laulaja-lauluntekijä, kitaristi ja huuliharpisti Ahlqvist esiintyy yhdessä kansainvälisestikin menestyneen roots-yhtyeen Tomi Leino Trion kanssa. Ahlqvistin ja Leinon lisäksi lavalla kuullaan siis tässäkin porukassa Jaska Prepulaa, kuin myös Mikko Peltolaa. Ympäri Eurooppaa kiertänyttä kymmenvuotista trioa saapuu Rauma Bluesiin täydentämään ”neljänneksi pyöräksi” myös Harri Taittonen.

– Juurimusiikki sopii erinomaisesti Rauman upeaan kulttuurimiljööseen. Olemme kaikki esiintyneet useasti Raumalla eri kokoonpanoissa, ja sitä mieltä, että Rauma Blues on ehkäpä merkittävin kotimaisen perinteisen bluesin festivaali, Tomi Leino Trion rumpali Peltola toteaa.

– Tänä vuonna Raumalla esiintyminen tuntuu pitkän keikkatauon myötä erityisen hyvältä!

Pepe Ahlqvist with Tomi Leino Trio julkaisee myös uuden levyn juuri ennen festareita. Levyllä kuullaan niinikään Taittosta, kuten Rauma Bluesissakin, sekä Lena Lindroosia, joka esiintyy Rauma Bluesin bluesklubilla toisessa kokoonpanossa.

Tälläkin keikalla siis nautitaan jostain, mistä ei koskaan ennen: yleisö pääsee kuulemaan tuoreen albumin uutta originaalimateriaalia, jota ei ole aiemmin livenä esitetty.

– Tiukka paketti hyvää musaa suomalaisen bluesin todelliselta ikonilta Pepe Ahlqvistilta kokeneen ja innostuneen yhtyeen kanssa. Luvassa on hyvää meininkiä, kuten Raumalla on tapana!

LAUANTAINA 14.8.
BLUESPIHAN PÄÄKONSERTTI
liput ennakkoon 40 €, ovelta 45 €
(nettiennakkolippuihin lisätään Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut)

PEPE AHLQVIST WITH TOMI LEINO TRIO
www.pepeahlqvist.com
www.tomileinotrio.com
www.facebook.com/pepeahlqvistwithtomileinotrio

KOKOONPANO:
Pepe Ahlqvist – laulu, huuliharppu ja kitara
Tomi Leino – kitara
Jaska Prepula – basso
Mikko Peltola – rummut
Harri Taittonen – Hammond