Tomi Leino Trio

Tomi Leino Trio on eräs Suomen ahkerimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä roots-yhtyeistä. Laulaja-kitaristi-harpisti Tomi Leinon johtama yhtye soittaa monipuolista ja vauhdikasta musiikkia, jossa on vaikutteita Louisianan bluesista ja swampista sekä rock’n’rollista.

Tomi Leino Trion jäsenet Tomi Leino, Jaska Prepula ja Mikko Peltola ovat kokeneita bluesammattilaisia, jotka ovat myös työskennelleet lukuisten amerikkalaisten ja eurooppalaisten bluestähtien säestysyhtyeissä (muun muassa James Harman, John Primer, Billy Pranch, Sven Zetterberg). Yhtye onkin jo vuosia esiintynyt tiiviisti ulkomailla, erityisesti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Bändiä nähdäänkin nykyään harvemmin kotimaassa.

Oman tunnistettavan soundinsa luonut Tomi Leino Trio rakentaa livekeikoillaan hypnoottisen, mukaansatempaavan shown. Kaksi niin yleisön kuin kriitikoidenkin suosimaa levyä (Hip Shootin’, 2016, ja Get on Down, 2013) julkaissut trio on parhaillaan myös viimeistelemässä kolmatta täyspitkää albumiaan. Bändin Rauma Blues -keikalla tullaan kuulemaan tuon tulevan levyn ohjelmistoa.

 

Kokoonpano:

Tomi Leino – laulu, kitara, huuliharppu

Jaska Prepula – basso, kitara, laulu

Mikko Peltola – rummut

 

Online:

Kotisivu – www.tomileinotrio.com
Facebook – www.fb.com/tomileinotrio

Kuva: © Jukka Mikander