Kolmipäiväinen Rauma Blues 2022 – ensimmäiset pääkonsertin esiintyjät julki!

TORONZO CANNON, VANESSA COLLIER ja KYLA BROX saapuvat viimein Raumalle – ”Be ready to have a good time!”

Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna torstaista lauantaihin 11.8—13.8.2020. 

Festarit tunnetaan vuodesta toiseen tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta. Kahtena viime vuonna kaivattu teltta-areenan pääkonsertti on jouduttu peruuttamaan kokonaan, mutta viimein jo vuonna 2020 festarilavalle kiinnitetyt artistit saapuvat Suomeen ja Raumalle elokuussa 2022. 

Lauantaina 15.8. pääkonserttiin saadaan rutkasti kansainvälistä mimmienergiaa, kun lauteille nousevat Vanessa Collier Yhdysvalloista ja Kyla Brox Isosta-Britanniasta. Blueskitarakuninkuutta pääkonsertissa edustaa yhdysvaltalainen Toronzo Cannon.

Rauma Bluesin fiilistely aloitetaan etkoilun merkeissä jo maaliskuussa, kun Kulttuurikuppila Brummin Rauma Blues Klubilla lauantaina 26.3.2022 esiintyvät blueskonkarit Ismo Haavisto & Andres Roots sekä paikallinen bluesrock-ylpeys KallaBlöös.

Alla tarkempia tietoja sekä maaliskuisesta bluesklubista että pääkonsertin kovasta esiintyjäkolmikosta heidän Rauma Bluesia innolla odottavine kommentteineen.

* * * * * * *

Toronzo Cannon tuo Chicagon Raumalle: ”Annamme teille kaikkemme 100-prosenttisesti!”

Chicago Bluesia edustava TORONZO CANNON uhmaa kaikkia odotuksia. Ainutlaatuinen lauluntekijä Cannon ei ole pelkästään purevaa ja polttavaa kitarointia, vaan myös sielukasta laulua. Tämä paikallisbussinkuljettaja sulattaa vahvan, rock-vaikutteisen blueskitaransa soiton omiin yksityiskohtaisiin elämäntarinoihinsa ja luo siten omaa bluespolkuaan.

Cannon on yksi kansainvälisten lavojen sähköistävimmistä Chicago Blues -artisteista vuosikymmeniin. Hänen live-esiintymisensä keräävät kerta kerralta kiittävämpää ylistystä ja aina kasvavaa fanikuntaa. Uusimman The Preacher, The Politician Or The Pimp -albuminsa myötä Cannon määrittelee nykyajan bluesin uudelleen omalla visiollaan. Biiseissä kuullaan niin päivänpolttavaa kommentointia, totuuden torvea kuin Cannonin omalaatuista huumoriakin. Kaiken keskiössä on syvä laulu ja hehkuva kitara. 

Biisien inspiraatio löytyy Cannonin isovanhempien viisaudesta ja vuosien mittaisesta ihmisten kohtaamisista bussia ajaessa. Laulut kertovat ajattomia tarinoita tutuista jokapäiväisistä arjen kokemuksista, mutta epätavallisella tavalla. Kaiken tämän Cannon tarjoilee raumalaisyleisölle panoksiaan säästelemättä.

– Tiedän Rauma Bluesin hienojen musiikoiden kattauksista vuosien mittaan. On kunnia olla mukana esiintymässä Kylan ja Vanessan kanssa, ja vieläpä festareilla, joilla on niin pitkät perinteet, sekä paikkakunnalla, jolla en ole koskaan ennen käynyt. Olen esiintynyt Suomessa kerran aiemmin, ja yleisö rakasti bluesia. Uskon, että myös Rauman keikka tarjoaa meille kaikille huimaa hauskanpitoa, Cannon miettii.

– Tuomme mukanamme todellista Chicago Bluesia, samalla energialla ja hauskanpidolla, kuin tarjoilemme Chicagon bluesklubeillakin. Yhdistämme perinteistä bluesia rockin ja funkin elementteihin ja nykyaikaisiin lyriikoihin. Uskon, että tämä musiikki todella herättää tunteita ja fiilistä. Kiitos jo nyt kaikille, jotka tulevat meitä kuulemaan – annamme teille kaikkemme 100-prosenttisesti!

* * * * * * *

Vanessa Collier: ”Come out and groove with us!”

Mestarillinen saksofonisti VANESSA COLLIER hallitsee useita muitakin instrumentteja. Musiikissaan hän punoo yhteen funkkia, soulia, bluesia ja rockia. Huippuartisti on tunnettu esimerkiksi vuoden 2019 parhaan puhallinsoittajan Blues Music Awards -palkinnostaan ynnä lukuisista muista Blues Music Awards -ehdokkuuksistaan.

Vuosien saatossa yhdessä esimerkiksi Annie Lennoxin ja Willie Nelsonin kanssa esiintynyt Collier erottuu yksilöllisyydellään. Kuumalla saksofonillaan ja sielukkaalla laulullaan tämä tulinen esiintyjä ja intohimoinen biisintekijä polttaa pysyvän polun jokaisen kuulijan mieleen.

Raumalle saapumisesta innoissaan oleva Collier lupaa tuoda blues-telttaan energiaa sekä sekoittaa perinteiseen bluesiin omaa twistiään.

– Oli ihanaa vierailla Suomessa viisi vuotta sitten! Valitettavasti en ole kuitenkaan koskaan aiemmin ollut Rauma Bluesissa. On ihanaa palata kauniiseen maahanne ja tuoda bändini ja show’mme tällä kertaa Raumalle! Suomalaisen vieraanvaraisuuden lämmössä on helppo vetää loistava show, Collier juttelee. 

– Nautin siitä, että saan jakaa musiikkiani sekä biisieni taustalla olevia tarinoita. En malta odottaa, että pääsen jakamaan musiikin ihmeen kanssanne. Aion saada yleisön rokkaamaan! Come out and groove with us and be ready to have a good time!

* * * * * * *

Kyla Brox – sielukasta bluesia ja intohimoista esiintymistä

KYLA BROXIA on kutsuttu niin sukupolvensa parhaimmaksi naispuoliseksi blueslaulajaksi kuin Manchesterin vastineeksi Aretha Franklinille. Vuonna 2019 parhaaksi artistiksi European Blues Awardseissa valittu Brox on saanut tunnustusta myös monilla muilla palkinnoilla.

Legendaarisen bluesmuusikko Victor Broxin tytär on kasvanut musiikkiin ja aloittanut uransa jo teini-iässä. Kyla Broxin musiikissa blues ja soul kietoutuvat yhteen erottamattomasti. Brox tuo Rauma Bluesiin lempeän ja rakeisen äänensä sekä ilon ja kivun välisiä rajoja hämärtävän laulunsa, luvaten yleisölle iloa ja aitoja tunteita.

– Esiinnyn Suomessa ensimmäistä kertaa. Vihdoin pääsemme kokemaan Suomen ja suomalaisen bluesyleisön! Näille festareille pääseminen on ollut toivelistallani jo pitkään. Olemme odottaneet Rauma Bluesissa esiintymistä etenkin nyt, kun olemme joutuneet lykkäämään esiintymistämme jo kahdella vuodella, mutta jo aiemminkin, seurattuamme festivaalin upeita artistikattauksia, Brox hehkuttaa.

– Rauma Blues oli kalenterimme kohokohta jo vuonna 2020, ja sitä se on edelleen vuonna 2022! Viime aikojen jälkeen jokainen keikka on lahja, ja Rauma Blues on kuin kirsikka kakun päälle. Yleisö voi odottaa meiltä sielukasta bluesia ja intohimoista esiintymistä! Haluan rakentaa showni yhdessä niin bändin kuin yleisön kanssa, saada kaikki mukaan lauluni tunteisiin, on se sitten iloa tai surua, seksikkyyttä tai vaikka röyhkeyttä.

* * * * * * *

Bluesklubilla etkoillaan jo maaliskuussa!

Itse festaria odotellessa Rauma Blues -fiilistä nostatetaan hetimiten, sillä ensimmäisiä etkoja vietetään bluesklubilla Kulttuurikuppila Brummissa jo 26.3. Bluesin henkeä iltaan puhaltavat Ismo Haavisto & Anders Roots -kombo sekä KallaBlöös.

Haavisto on lahtelainen bluesammattilainen, joka tunnetaan sekä sooloartistina että monista eri kokoonpanoista. Yli 30-vuotinen bluesura näkyy ja kuuluu syvältä sielusta kumpuavana tulkintana, olivat kyseessä sitten itse kirjoitetut tai muiden artistien säveltämät kappaleet.

Roots on virolainen slide-kitaravirtuoosi, joka on saanut laajalti arvostusta myös kotimaansa ulkopuolella. Rootsilla on oma tunnistettava tyylinsä esittää niin omaa kuin lainattua tuotantoa. Palkittu LP-levy Roots Music (2016) nousi Viron levylistan ykköseksi.

KallaBlöös on raumalaisten paikallisylpeys blues-, bluesrock- ja rootsmusiikin saralla. Bändin nuori ja originaali musiikki iskee myös yleisöihin yli genrerajojen. KallaBlöösin tahdissa ovat taattuja niin menomeininki kuin tunnelmointikin. Vaikka KallaBlöös on kokoonpanona kohtalaisen tuore, on yhtyeen jäsenillä runsaasti kokemusta keikkailusta kotimaassa, Euroopassa ja Amerikassa. KallaBlöös esittää omia biisejään, jotka ovat muutakin kuin pelkkää vanhan kierrätystä. Trion musiikki on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita sellaisilta bändeiltä, kuin Cream, Free, Ten Years After ja ZZTop, mutta toisaalta herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin.

* * * * * * *

LISÄTIEDOT

KOLME PÄIVÄÄ BLUESIA ELOKUUSSA

  • Maailmanlaajuisesti kansainvälisen blueskentän ykkösfestivaaleihin lukeutuvan Rauma Bluesin perinnettä pitävät yllä vuosittain lukuisat kansainväliset ja kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, jotka laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa.
  • Paluu Rauma Bluesin traditionaaliseen pääkonserttiin teltta-areenalle tietää myös kaivatun VIP-puolen mukanaoloa festareilla. VIP-lippujen hintaan kuuluu aiempien vuosien tapaan konserttilipun lisäksi muun muassa usean ruokalajin buffet-illallinen ja muuta tarjoilua.
  • Tuttuun tapaan bluesin tahtiin rokataan myös perjantaisilla bluesklubikeikoilla raumalaisissa ravintoloissa 12.8. Vuonna 2020 Rauma Blues kasvoi kolmipäiväiseksi, ja niinpä tänäkin vuonna lauantaisen pääkonsertin ja perjantaisten klubikeikkojen rinnalle nousee tänä vuonna kolmaskin bluesbileilta: festarit startataan käyntiin jo torstai-iltana 11.8.
  • Rauma Blues ry. tiedottaa myöhemmin lisää pääkonsertin esiintyjiä ja pääkonsertin VIP-menun sekä tarkempaa tietoa torstain ja perjantain blues-illoista.
  • Lauantaisen 13.8.2022 pääkonsertin ennakkonettiliput ovat myynnissä. Myös vuosien 2020 ja 2021 peruutettuihin pääkonsertteihin ostetut liput käyvät tämän vuoden pääkonserttiin tietyin ehdoin (kts. kohta LIPUNMYYNTI).
  • VIP-lippujen myynti ja paikalliset ennakkomyynnit alkavat myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

LEHDISTÖMATERIAALI

Lehdistökuvissa Rauma Blues 2022 -pääkonsertin 13.8. julkistetut artistit sekä Rauma Blues Klubin 26.3. esiintyjät. Voit ladata lehdistökuvat tästä linkistä.

TORONZO CANNON (USA) ) – RAUMA BLUES -PÄÄKONSERTISSA LA 13.8.2022

Kotisivu: https://toronzocannon.com/ 

Facebook: www.facebook.com/toronzocannon 

Instagram: @toronzocannon www.instagram.com/toronzocannon
Twitter: @toronzocannon www.twitter.com/ToronzoCannon 

YouTube: www.youtube.com/channel/UC6opJT-SfDiVyZdcDaYXlZw 

VANESSA COLLIER (USA) – RAUMA BLUES -PÄÄKONSERTISSA LA 13.8.2022

Kotisivu: www.vanessacollier.com

Facebook: www.fb.com/music.vanessacollier
Instagram: @v_ness_sax www.instagram.com/v_ness_sax 

Twitter: @vcolliersax www.twitter.com/vcolliersax 

YouTube: www.youtube.com/channel/UCEnvLO8QaX-nXNPCDVBTyCw 

KYLA BROX (GB) – RAUMA BLUES -PÄÄKONSERTISSA LA 13.8.2022

Kotisivu: www.kylabrox.com 

Facebook: www.fb.com/KylaBroxPage 

Instagram: @kylabrox www.instagram.com/kylabrox 

Twitter: @kyla_brox www.twitter.com/kyla_brox 

ISMO HAAVISTO & ANDRES ROOTS – RAUMA BLUES KLUBILLA LA 26.3.2022

Kotisivut: www.ismohaavisto.com ja www.andresroots.com

KALLABLÖÖS – RAUMA BLUES KLUBILLA LA 26.3.2022

Facebook: www.facebook.com/kallabloos

Instagram: @kallabloos www.instagram.com/kallabloos/ 

YouTube: www.youtube.com/channel/UCP2oCWm63-Q3XEUTTsNR60w

RAUMA BLUES ONLINE

Kotisivu: www.raumablues.fi

Facebook: www.fb.com/raumablues

Twitter: @raumablues www.twitter.com/raumablues

Instagram: @raumablues www.instagram.com/raumablues

#raumablues #feelgoodfestival

LIPUNMYYNTI

* Festivaalin pääkonsertin 13.8. nettilippuja myy ennakkoon valtakunnallisesti Lippu.fi

* Pääkonsertin 13.8. lippuja tulossa myyntiin kevään aikana myös ennakkomyyntipisteisiin Raumalla ja Porissa. Ennakkomyyntipisteet julkaistaan myöhemmin.

* Pääkonsertin 13.8. VIP-liput tulossa myyntiin kevään aikana. VIP-menusta ja -lipuista tiedotetaan myöhemmin.

* Rauma Blues Klubin 26.3. nettilippuja myy ennakkoon Kulttuurikuppila Brummi: https://brummi.maksutin.fi/payment/ismo-andres 

* Lippujen hinnat:

– Lauantain 13.8. Rauma Blues -pääkonsertin ennakkoliput 55€ (+nettilippuihin lisätään lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 60€

– Rauma Blues Klubin 26.3. ennakkoliput 20€, ovelta 24€.


LIPPU.FI:N KAUTTA VUODEN 2020 FESTIVAALEILLE OSTETTUJEN ENNAKKOLIPPUJEN UUDELLEENKÄYTTÄMINEN

* Rauma Bluesiin vuonna 2020 joko normaalihinnalla 55€ tai early bird -hinnalla 45,50€ (+ Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut) lunastetut liput käyvät lauantain 13.8.2022 pääkonserttiin sellaisenaan.
* Tällaisen lipun tunnistaa lipussa mainitusta 55€:n tai 45,50€:n hinnasta ja vuoden 2020 pääkonserttipäivämäärästä (15.8.2020).

LIPPU.FI:N KAUTTA VUODEN 2021 FESTIVAALEILLE OSTETTUJEN ENNAKKOLIPPUJEN UUDELLEENKÄYTTÄMINEN

* Myös Rauma Bluesiin vuonna 2021 hinnalla 40€ (+ Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut) lunastetut liput voi käyttää lauantain 13.8.2022 pääkonserttiin, mutta tällaisen lipun vuoden 2022 festivaaleille käyttävältä peritään pääkonsertin sisäänkäynnillä 15€:n lisämaksu per henkilö, jolloin lipun kokonaishinta tulee vastaamaan sekä vuoden 2020 pääkonserttiin ostetun että vuoden 2022 pääkonserttiin ostettavan normaalihintaisen lipun kantahintaa. 

* Tällaisen lipun tunnistaa lipussa mainitusta 40€:n hinnasta ja vuoden 2021 pääkonserttipäivämäärästä (14.8.2021).

KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

KOMMENTOINTI / RAUMA BLUES

Tunnu Pärssinen / Rauma Blues Ry.

044 533 4045 / tunnu.parssinen@raumablues.fi

ARTISTIEN HAASTATTELUPYYNNÖT, LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA SEKÄ LEHDISTÖMATERIAALI

media@raumablues.fi

LEHDISTÖN AKKREDITOINTI TAPAHTUMAAN

media@raumablues.fi

LEHDISTÖTIEDOTUS

Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency & Mindtrix Oy co. Rauma Blues Ry.

050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.fi

PIENI SUURI RAUMA BLUES

    Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla. 

    Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Sittemmin Rauma Blues on vakiintunut kolmipäiväiseksi blueskansan kesän kohokodaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

   Lisää taattua meininkiä on poikkeuksellisten taukovuosien jälkeen luvassa tänä vuonna, kun lukuisat bluestähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2022. 

   Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta harvoja pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko festivaalin historian ajan ollut vain 4-6-henkinen. Festivaalin ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.