”Nauttikaa hetkestä, hyvästä menosta ja elävästä musiikista!” – MICKE & LEFTY feat. CHEF, TOMI LEINO TRIO sekä KALLABLÖÖS tuovat Rauma Bluesin poikkeukselliseen pääkonserttiin kotimaista bluesenergiaa

Rauma Blues tunnetaan tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta. Tänä vuonna festivaali juhlitaan poikkeuksellisissa merkeissä. 

35. Rauma Blues järjestetään elokuun kolmantena viikonloppuna, kuun puolivälissä 13.8—15.8.2020. Vallitsevista poikkeusolosuhteista johtuen bluesfestivaali rokataan tänä vuonna kotimaisten artistien voimin ja totutun teltta-areenan sijaan kaupungin paikallisissa ravintoloissa.

Festivaalin pääpäivän soundin määräävät kärkikastin bluestriot. Lauantaina 15.8. esiintyvät bluesin huipulle asemansa vakiinnuttaneet Micke & Lefty feat. Chef ja Tomi Leino Trio sekä tuore bluesrock-tähtiin kovaa vauhtia nousussa oleva kokoonpano, raumalaisten paikallisylpeys KallaBlöös.

Bileet pistetään pystyyn poikkeuksellisesti Kulttuurikuppila Brummissa Raumalla. Brummi on valloittanut raumalaiset ja satakuntalaiset musiikinystävät mutkattoman tunnelman keikkapaikkana. Brummia luotsaava Markku Pekonen mahdollistaa mielellään Rauma Bluesin pääkonsertin.

– Mahtavaa startata syyskautemme yhdessä kaupungin legendaarisimpiin musiikkifestivaaleihin ja loppukesän tapahtumiin kuuluvan Rauma Bluesin kanssa. Toki bluestelttaa tulee itselläkin ikävä, mutta tiedän, että bluesbileet toimivat meilläkin, hehkuttaa Pekonen.

– Tietenkin noudatamme myös voimassaolevia turvallisuus- ja hygieniasäädöksiä, pitäen huolta yleisön terveydestä.

Micke & Lefty feat. Chef ja Tomi Leino Trio esiintyvät Brummin päälavalla. KallaBlöösin musisoinnista nautitaan Brummin uuden Nurkka-pubin puolella. Tarkemmat esiintymisajat julkistetaan myöhemmin. 

Liput Rauma Bluesin vuoden 2020 pääkonserttiin Kulttuurikuppila Brummiin maksavat 20€ (verkkokaupassa lisäksi toimitus- ja käsittelykulut). Lippuja voi ostaa ennakkoon Brummin verkkokaupasta jo nyt. Raumalla lippuja saa Hotelli Kalliohovista ja ravintola Buena Vistasta ensi viikon loppupuolelta alkaen. Lippuja myydään myös Brummin ovella pääkonsertti-iltana.

Kolmipäiväisen Rauma Bluesin torstain ja perjantain bluesklubien keikkapaikat ja esiintyjät julkistetaan vielä heinäkuun aikana.

Micke Björklöf: ”Hikisen trooppista tunnelmaa!”

Micke Björklöf ja Lefty Leppänen muodostavat Chef Kivimäen kanssa yhden Euroopan kiinnostavimmista tämän päivän blues- ja juurimusiikkiyhtyeistä. Suomen viihdyttävimmäksi bluesyhtyeeksi kehutun Micke & Lefty feat. Chef -kokoonpanon ehdottomia tavaramerkkejä ovat kovan luokan musiikillinen ammattitaito, vahva solistinen osaaminen sekä stemmalaulaminen.

Jo 20 vuotta toiminut  ja niin pienillä kuin suurilla keikoilla ympäri Suomea ja Eurooppaa viihdyttänyt trio haluaa välittää musiikillaan ihmisille hyvää fiilistä ja positiivista energiaa. Omaperäisen ja aidon blues-soundin viimeistelevät virtuoosimainen slidekitara, matkalaukulla varustettu rumpusetti sekä taiturimainen huuliharppu. 

Kokoonpanon uusi albumi Let The Fire Lead juhlistaa ryhmän pitkää yhteistä matkaa. Levy on jo menestynyt maailmalla keräten loistavia arvioita ja listasijoituksia.

– Hieman on ollut vieroitusoireita erikoisen kevään ja kesän vuoksi, joten on todella kiva päästä soittamaan juuri ilmestyneen levyn uusia biisejä livenä – varsinkin kun julkkarikeikat jäivät tekemättä, Björklöf juttelee. 

– Odotan jo innolla Rauma Bluesin hikisen trooppista tunnelmaa ja positiivista vuorovaikutusta yhdessä innokkaan yleisön kanssa. Emmeköhän me kaikki ole jo saaneet osamme tästä neljän seinän sisällä olemisesta!

Raumalle saapumisesta innoissaan oleva Björklöf lupaa tuoda Brummiin originellia energiaa.

– Meitähän on sanottu suomen viihdyttävimmäksi bluesbändiksi, ja pyrimme taas kerran kaikin keinoin lunastamaan nämä odotukset. Luvassa on hyvää fiilistä ja musiikillisestin originellia energistä menoa tiukkapipoisuutta välttäen – niin hyvin, kuin akustinen powertrio sen voi tehdä, Björklöf hehkuttaa.

– Nauttikaa siis hetkestä, hyvästä menosta ja elävästä musiikista! Toki ajankohtaiset säännöt muistaen. Pohjanmaalla jo lanseerattiin sanonta turvaväleihin liittyen: ”Jorata saa, muttei tanssia!”

Kokeneiden maailmankiertäjien tuoretta tuotantoa

Tomi Leino Trio on eräs Suomen ahkerimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä roots-yhtyeistä. Laulaja-kitaristi-harpisti Tomi Leinon johtama yhtye soittaa monipuolista ja vauhdikasta musiikkia, jossa on vaikutteita Louisianan bluesista ja swampista sekä rock’n’rollista. Oman tunnistettavan soundinsa luonut Tomi Leino Trio rakentaa livekeikoillaan hypnoottisen, mukaansatempaavan shown. Bändin Rauma Blues -keikalla tullaan kuulemaan liveversiona tulevan levyn ohjelmistoa.

Tomi Leino Trion jäsenet Leino, Jaska Prepula ja Mikko Peltola ovat kokeneita bluesammattilaisia, jotka ovat myös työskennelleet lukuisten amerikkalaisten ja eurooppalaisten bluestähtien säestysyhtyeissä. Yhtye onkin jo vuosia esiintynyt tiiviisti ulkomailla, erityisesti Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa. Bändiä nähdäänkin nykyään harvemmin kotimaassa. 

– Rauma Blues on meille tuttu jo vuosien ajalta eräänä Pohjoismaiden parhaista bluesfestareista. Nyt tuntuu erityisen hienolta olla mukana poikkeusvuoden tapahtumassa, kertoo Tomi Leino Trion rumpali Mikko Peltola.

– Kaikki esiintyjät ovat varmasti täynnä energiaa, kun viime kuukausien aikana soittotilaisuudet katosivat lähes täysin. Niinpä Rauma Blues toimiikin mukavana paluuna toivottavasti normaaliin muusikon arkeen. 

Nouseva bluesnimi, raumalainen trio KallaBlöös esittää originaalia bluesia, bluesrockia ja roots-musiikkia. Vaikka yhden levyn julkaissut KallaBlöös on kokoonpanona kohtalaisen tuore, on yhtyeen jäsenillä Jere Kallalla, Mikael Alakruuvilla ja Vilho Voutilaisella vankka kokemus keikkailusta kotimaassa, Euroopassa sekä Amerikassa. 

KallaBlöös on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita sellaisilta bändeiltä, kuin Cream, Free, Ten Years After ja ZZ Top, mutta toisaalta herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin.

– On odella hienoa päästä mukaan Rauma Bluesiin. Tämä bändi kun perustettiin, niin ensimmäisiä ajatuksia oli, että Rauma Bluesiin pitää päästä soittamaan, toteaa kokoonpanon keulamies Jere Kalla.

– Odotuksissamme on pirun kova keikka, sekä yleisö, joka on tullut kuuntelemaan juuri tämän tyylistä musaa! 

Kalla lupaa panoksellaan tuoretta verta Suomen blueskentälle.

– Olemme nuoria jätkiä, jotka soittavat bluesia omalla tavallaan – omia biisejä, jotka eivät ole pelkkää vanhan kierrätystä, kuvaa Kalla KallaBlöösin syvintä olemusta.

– Eipä muuta kuin maskit naamaan ja joraamaan!

LISÄTIEDOT 

MICKE & LEFTY feat. CHEF

TOMI LEINO TRIO

KALLABLÖÖS

RAUMA BLUES ONLINE

Facebook: www.fb.com/raumablues
Twitter: @raumablues www.twitter.com/raumablues
Instagram: @raumablues www.instagram.com/raumablues
#raumablues #feelgoodfestival #stillgottheblues

LIPUNMYYNTI

* Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on alkanut.

Ennakkoon lippuja myydään Brummin verkkokaupassa: https://brummi.maksutin.fi/payment/raumablues 

* Lippuja tulossa myyntiin vielä heinäkuun aikana myös ennakkomyyntipisteisiin Raumalla, Hotelli Kalliohoviin ja Ravintola Buena Vistaan

* Lippujen hinnat:

– Lauantain pääkonsertin liput 20€ (+nettiennakkolippuihin lisätään verkkokaupan omat käsittely- ja toimituskulut 1,50€)

PIENI SUURI RAUMA BLUES

  Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla. 

    Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Vuosien varrella tapahtuma vakiintui kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

   Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 35. kerran, kun bileet laitetaan pystyyn poikkeuksellisissa merkeissä järjestettävillä festivaaleilla Kulttuurikuppila Brummissa vuoden 2020 elokuun puolivälissä. Kansainvälisten tähtien sijaan laadukasta Rauma Blues -perinnettä jatkavat nyt kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, ja teltta-areena vaihtuu paikallisiin ravintoloihin – mutta samanaikaisesti festivaali laajenee kolmipäiväiseksi.

   Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin. Tapahtumaorganisaatio on ollut alusta asti vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.

Kuva: © Satu Leppänen