Nora Jean Wallace pääkonserttiin

NoraJeanWallace_Unna-feature2
02.06.2023
Kulttuurikuppila Brummin bluesklubilla Unna & Helge Tallqvist Band sekä Lazymen Blues Band

Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna torstaista lauantaihin 10.8.—12.8.2023.

Lauantain 12.8. pääkonsertin aiemmin julkaistujen esiintyjien (Robert Finley, Harlem Lake, Erja Lyytinen ja AT’s Roots & Ramblin’) rinnalle festivaalin ohjelmaan saadaan kunnon annos Chicago Bluesia, kun artistikattausta saapuu täydentämään legendaarinen Nora Jean Wallace Yhdysvalloista.

Perjantaisella bluesklubilla 11.8. Kulttuurikuppila Brummissa svengataan ja takuulla tanssitaan kotimaisen bluesin tahtiin, kun stagelle nousevat Unna & Helge Tallqvist Band sekä Lazymen Blues Band.

Luvassa on siis sekä perjantain että lauantain bluesiltoihin aimo annos upeiden bluesnaisten valloittavaa lavakarismaa, joka on pääkonsertissa säestetty perinteisellä bluesilla Nora Lee Wallacen tapaan ja Brummissa vauhditettu tanssijalkojen vipatuksella Unna & Helge Tallqvist Bandin tyyliin. Lazymen Blues Bandin kitarointi maustaa meiningin modernilla twistillä ja menevällä groovillaan.

Rauma Bluesin pääkonsertin ennakkoliput ja VIP-liput sekä Brummin bluesklubin liput ovat jo myynnissä.

Alla tarkempia tietoja pääkonsertin nyt julkaistuista artisteista sekä lipunmyynnistä.

Pääkonsertin sekä Brummin bluesklubin lisäksi festivaalin ohjelmaan tulee lukeutumaan vielä neljä muutakin bluesklubia, jotka ajoittuvat torstaille 10.8. ja 11.8. Näiden bluesklubien artistit julkaistaan lähiviikkoina.


Nora Jean Wallace – traditionaalista Chicago Bluesia rakkaudella

Lukuisia Blues Music Award -ehdokkuuksia niittänyt voimanpesä, upeaääninen Nora Jean Wallace on laulanut bluesia ja esiintynyt ympäri maailmaa jo 70-luvulta alkaen. Wallacen juuret ovat syvällä Mississippi Deltan alueella, jossa tämä 16-lapsisen perheen 7. lapsena syntynyt bluesihme kasvoi blues- ja gospel-muusikoiden suvussa.

Blues upposi Wallacen sieluun jo hänen bluesmuusikkoisältään Bobby Lee Wallacelta ja -sedältään Henry ”Son” Wallacelta, ja lisää laulunlahjaa hänelle tarjosi gospel-laulajaäitinsä Ida Lee Wallace. Isoäitinsä pyörittämässä roadhousessa Wallace kuunteli viikonloppuillasta toiseen sukulaistensa esittämiä bluesklassikoita jo lapsesta lähtien. Ammattilaisblueslaulaja ajaa nykypäivänä myös koulubussia, mutta kertoo itse saaneensa oppinsa lähinnä puuvillapelloilla työskentelystä.

Aikoinaan tätinsä Chicagon bluesklubeille viemä Nora Jean Wallace on vuosikymmenten saatossa siirtynyt klubeilta ensin keikkakiertueille Jimmy Dawkinsin kanssa 80-luvulla ja sittemmin esiintymään maailman merkittävimmillä bluesjuhlilla. 2000- ja 2010-luvuilla Wallace piti vuosikausien esiintymistauon, jonka aikana hän keskittyi huolehtimaan sairaasta äidistään – mutta tämä ei hänen tähteään himmentänyt, kuten paluualbumi Blues Woman (2020) todisti. Nyt Wallacen ääni ja lavakarisma vangitsevat jälleen yleisöjä kaikkialla.

Chicago ja electric bluesia edustava laulaja ja lauluntekijä on tehnyt huimat yli 700 biisiä – näitä sanotaan syntyvän häneltä samalla vaivalla, kuin mitä muut käyvät jääkaapilla. Wallace on elänyt elämän täynnä intohimoa ja tuskaa, saavutuksia ja epätoivoa, ja tuon kaiken mukana on syntynyt elämänviisautta, josta hän ammentaa luomisvoimansa. Wallacen silmin tarkasteltuna elämään kuuluu niin kärsimys kuin pelastus, ja juuri siitä on bluesissakin kyse – ja traditionaalinen blues Wallacen tapaan on ennen kaikkea rakkaudentäyteistä.

– Musiikki on lääkettä ihmisille. Rakastan jakaa muille sitä rakkautta, jonka itse olen saanut Jumalalta. Rakastan kertoa elämäntarinaani lauluissani, on Wallace todennut.

– Lauluni syntyvät ja kertovat aina rakkaudesta, koska maailmassa ei ole mitään vahvempaa kuin rakkaus. Ei mitään!

NORA JEAN WALLACE Rauma Blues -festivaalin pääkonsertissa teltta-areenassa lauantaina 12.8.2023.


Unna & Helge Tallqvist Band – yhdistelmä nuorta ennakkoluulottomuutta ja vuosikymmenten kokemusta, energisyyttä ja herkkyyttä

Unna & Helge Tallqvist Band on kansainvälisestikin arvostettu yhtye, joka soittaa jalan alle menevää, svengaavaa blues- ja roots-musiikkia – siis tanssimusiikkia parhaimmillaan. Kokoonpanossa yhdistyy nuori ennakkoluulottomuus, energisyys, herkkyys ja rohkeus sekä vuosikymmenten kokemus.

Tänä päivänä bändin solistina kiertää Unna Kortehisto, joka on nuoren sukupolven voimakasääninen, sielukas ja valovoimainen tulkitsija. Unna taitaa suvereenisti niin bluesin, rythm’n’bluesin, funkin kuin soulinkin. Ennen kaikkea Unna on esiintyjä, jonka laulamisesta saa suurimman nautinnon nimenomaan livenä.

Bändin jäsenet ovat maailmallakin tunnettuja muusikoita, jotka ovat myös Rauma Blues -kävijöille tuttuja: Helge Tallqvist (huuliharppu), Jonne Kulluvaara (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Juppo Paavola (rummut).

– On suuri kunnia saada olla mukana nykyisellä kokoonpanolla Rauma Bluesissa, jossa esiintyjäkaarti on aina huipputasoa. Suurena bluesfestivaalina Rauma Blues fokusoi aina huippuesiintyjiin kotimaasta ja ulkomailta. Katse on Rauma Bluesilla ollut aina “pallossa”, nimensä mukaisesti nimenomaan bluesissa, hehkuttaa jälleen Tallqvist, joka on esiintynyt useasti Rauma Bluesissa eri kokoonpanojen kanssa jo 90-luvulta lähtien.

– Odotamme paljon sitä, että saamme taas esiintyä asiantuntevan yleisön edessä, ja että pystymme tarjoamaan aitoja blueselämyksiä ja bluesmusiikin riemua. Unna on suuri persoonallisuus ja karismaattinen lavaesiintyjä, joka valloittaa yleisön aina. Tulkaa mukaan nauttimaan svengaavasta ja menevästä bluesmusasta!

UNNA & HELGE TALLQVIST BAND Rauma Blues -festivaalin bluesklubilla Kulttuurikuppila Brummissa perjantaina 11.8.2023.


Lazymen Blues Band – tanssijalat vauhtiin letkeällä live-fiiliksellä

Lazymen Blues Band on Riku Jokisen luotsaama tuoreehko kokoonpano Tampereelta. Jokisen (laulu ja kitara) lisäksi ryhmässä vaikuttavat Sami Sarsama (basso) ja Vesa Salovius (rummut).

Trio soittaa juurevaa kitaramusaa tiukalla groovella, modernilla twistillä ja omilla sovituksillaan. Luvassa on letkeää live-fiilistä ja tymäkkää soitantaa. Musiikista tullaan saamaan maistiaisia julkisuuteen kesän 2023 mittaan.

– Rauma Blues tulee olemaan bändillemme yksi kesän kohokohdista. Festareilla on tarjolla paljon tyylikkäitä esiintyjiä. Upeaa olla mukana meiningissä! iloitsee basisti Sarsama.

– Ei muuta kuin väki liikkeelle ja sankoin joukoin nauttimaan live-musasta! Tupa täyteen ja jalat vipattamaan!

LAZYMEN BLUES BAND Rauma Blues -festivaalin bluesklubilla Kulttuurikuppila Brummissa perjantaina 11.8.2023.


Nyt julkaistut artistit

NORA JEAN WALLACE (USA) – RAUMA BLUES 2023: PÄÄKONSERTTI LA 12.8.

UNNA & HELGE TALLQVIST BAND (FIN) – RAUMA BLUES 2023: KULTTUURIKUPPILA BRUMMIN BLUESKLUBI PE 11.8.

LAZYMEN BLUES BAND (FIN) – RAUMA BLUES 2023: KULTTUURIKUPPILA BRUMMIN BLUESKLUBI PE 11.8.


Lipunmyynti

* Festivaalin pääkonsertin 12.8. ennakkoliput ovat nyt myynnissä!
-Nettilippuja myy ennakkoon valtakunnallisesti Lippu.fi.
– Ennakkolippuja myydään myös seuraavissa paikoissa Raumalla: Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna, Ravintola Buena Vista sekä Palvelupiste Pyyrman.
– Ennakkoliput 60€ (+nettilippuihin lisätään Lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 65€

* Pääkonsertin 12.8. VIP-liput ovat myös nyt myynnissä.
– VIP-lippujen tilaukset sähköisesti tästä linkistä: https://forms.office.com/e/280QvLFnB2
– Lisätietoja VIP-alueesta ja lipuista saat Hovin myyntipalvelusta: sales@hovihotels.fi / 010 229 5210
– VIP-lipun hinta on 165€/kpl, sisältäen sisäänpääsyn, ohjelman, alkumaljan, buffet-illallisen, ½ pulloa viiniä sekä yöruuan.

* Kulttuurikuppila Brummin bluesklubi
– Liput 20€ osoitteesta https://brummi.maksutin.fi


Kolme päivää bluesia elokuussa

  • Rauma Blues -festarit tunnetaan vuodesta toiseen tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta.
  • Kansainvälisenkin blueskentän ykkösfestivaaleihin lukeutuvan Rauma Bluesin perinnettä pitävät yllä vuosittain lukuisat kansainväliset ja kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, jotka laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa.
  • Teltta-areenan pääkonsertin VIP-lippujen hintaan kuuluu aiempien vuosien tapaan konserttilipun lisäksi muun muassa usean ruokalajin buffet-illallinen ja muuta tarjoilua. Vuonna 2023 Rauma Blues VIP Goes Gold.
  • Tuttuun tapaan bluesin tahtiin rokataan myös bluesklubikeikoilla raumalaisissa ravintoloissa torstaina 10.8. ja perjantaina 11.8.
  • Rauma Blues ry. julkaisee lähiaikoina vielä lisää torstain ja perjantain bluesklubien esiintyjiä.
  • Lauantaisen 12.8.2023 pääkonsertin ennakkoliput ja VIP-liput ovat nyt myynnissä, samoin liput Kulttuurikuppila Brummin bluesklubille.

Rauma Blues online

Kotisivu: www.raumablues.fi
Facebook: www.fb.com/raumablues
Twitter: @raumablues www.twitter.com/raumablues
Instagram: @raumablues www.instagram.com/raumablues
#raumablues #feelgoodfestival

JAA: