Pitkän keikkatauon jälkeen artisteilla tarjolla takuuvarmaa fiilistä – ”Iloa, eloa ja sydämet sykkimään!”

Yhdeksän kovaa kotimaista kokoonpanoa Rauma Bluesin konserteissa elokuussa

Ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastamaa festivaalia, bluesdiggareiden vuoden kohokohtaa Rauma Bluesia on järjestetty jo 35 vuoden ajan, vuodesta 1986 alkaen. Vuoden 2021 bluesfestaria vietetään elokuun toisena viikonloppuna, torstaista lauantaihin 12.–14.8. Esiintyjäkaarti on täynnä juurimusiikin huippumuusikoita – kaikkiaan yhdeksän kovaa kotimaista artistia tai -kokoonpanoa saapuu Raumalle pitkän keikkatauon jälkeen täynnä esiintymisintoa.

Festivaali huipentuu lauantaiseen pääkonserttiin, joka juhlitaan tuttuun tapaan Rauman ydinkeskustassa, mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti kaupungintalon sisäpihalla ulkoilmakonserttina.

Lauantaina 14.8. bluespihan pääkonsertissa stagen valtaa huima kattaus bluestähtiä: Dave Lindholm Lights, Heikki Silvennoinen Band, Charlotta Curves & Helge Tallqvist Band sekä Pepe Ahlqvist with Tomi Leino Trio. Lauantaina blues pärähtää soimaan klo 17.30 ja bileet paketoidaan klo 00.00. Pääkonsertin ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa www.lippu.fi sekä maanantaista 12.7. alkaen myös Raumalla Hotelli Kalliohovissa, Hotelli Raumanlinnassa ja Ravintola Buena Vistassa. Ennakkolippujen hinta on 40€, Lippu.fi-palvelussa lipun hintaan lisätään Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut. Lippuja myydään jonkin verran myös pääkonsertin sisäänkäynnillä, hintaan 45€.

Ennen pääkonserttia ovat luvassa ympäri kaupunkia perinteiset bluesklubit, joiden esiintyjät ovat niinikään toinen toistaan huikeampia.

Perjantaina 13.8. ilta alkaa klo 19.00 Café Salissa, jossa esiintyy Lena & The Slide Brothers Duo, ja jatkuu klo 20.00 Ravintola Buena Vistassa trion Varhama – Haavisto – Poutiainen tahtiin. Klubi-ilta päättyy Kulttuurikuppila Brummiin klo 21.00 alkaen, jolloin tunnelman nostavat kattoon Brummin päälavalla KallaBlöös ja Million Dollar Tones

Viime vuodesta alkaen kolmipäiväiseksi kasvanut Rauma Blues starttaa kuitenkin jo torstaina 12.8. klo 19.00 Wanhan Rauman Kaffebarissa, jossa musisoi Lefty Leppänen. Myös Kaffebarin bluesklubille on vapaa pääsy.

Alla pääkonsertin artistien esittelyt ja terveiset Rauma Blues -yleisölle. Klubien blueskuninkaat ja -kuningattaren henkilökohtaisine terveisineen Rauma Blues esittelee tarkemmin 21.7.2021.

Dave Lindholm: ”Toimii!”

Dave Lindholm Lights on persoonallinen bluesbändi, jonka monipuolinen ohjelmisto saa kuuntelevan yleisön myös joraamaan. Juurevan soundin kulmakiviä ovat paitsi legendaarinen Dave Lindholm itse, myös muut useista eri kokoonpanoista tutuiksi tulleet soittajat: kitaristi Tommi Laine, rumpali Juppo Paavola sekä basisti Mikko Löytty. Tänä keväänä uuden albumin julkaissut Dave Lindholm Lights on hyvässä soittovireessä aktiivisen treenaamisen myötä. 

– Emme ole olleet toimettomina, vaan olemme soittaneet ja äänittäneet. Pari pientä keikkaa on ennen Rauma Bluesia, mutta onhan tilanne vähän erilainen nyt, kun ollut pitkä keikkatauko, Lindholm toteaa.

– Tauossa on kyllä ollut jotain hyvääkin, sillä olemme sen aikana saaneet kehitettyä uutta. Rauma Blues -keikalla on luvassa musiikkia aika vanhasta ihka uuteen.

Parisen kertaa Rauma Bluesissa käyneelle, kiistatta arvostetuimpien suomalaisten musiikintekijöiden joukkoon kuuluvalle Lindholmille kokemukset niin Raumasta kuin Rauma Bluesista ovat tiivistettävissä lyhyesti ja ytimekkäästi.

– Toimii! Sekä festari että kaupunki – toimii!  

Heikki Silvennoinen: ”Tarjolla hyvää fiilistä!”

Niin muusikkona kuin näyttelijänä tunnettu pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen tuo Raumalle bändinsä, jossa musisoivat Janne Rajala (basso), Anssi Nykänen (rummut) ja Pasi Ojala (kitara). Heikki Silvennoinen Band saapuu lavalle suhteellisen kylmiltään niinikään pitkän keikkatauon myötä. Raumalla kuullaan yhtyeeltä perinteistä rhythm’n’bluesia, myös bändin omien biisien kera.

– On kunnia-asia päästä Rauma Bluesin lavalle, viime keikastani siellä onkin varmaan jo parikymmentä vuotta. Me ollaan vähän huonoja harjoittelemaan, mutta meillä on soittaminen selkäytimessä. Intoa täynnä olemme tulossa ja panostamme voimakkaasti. Kun kuljetaan sanan blues alla, on aina tärkeää soittaa hyvin, Silvennoinen puntaroi.

– Toivotaan kuitenkin, ettei keli olisi blues. Kun saadaan hyvä sää ja mekin vielä soitetaan oikein, niin silloinhan menee kaikki ihan nappiin. Keikkatauon jälkeen meillä on todellakin tarjolla hyvää fiilistä!

Huumorimiehenä Silvennoinen pohtii myös, kuinka helposti Rauman Giälestä mahtaa saada selvää, ja esittää raumalaisyleisölle toiveen, äänessään vitsailun pilkettä. 

– Voisikohan ainakin silloin, kun me ollaan siellä, raumalaiset puhua niin, että muutkin ymmärtää?

Blueslaulajien eliittiä maailmanluokan bändeineen: Charlotta Curves & Helge Tallqvist Band sekä Pepe Ahlqvist with Tomi Leino Trio

Vastikään uuden levyn julkaissut kokoonpano Charlotta Curves & Helge Tallqvist Band tuo Rauma Bluesiin juurimusiikkia vahvan bluesin, soulin ja funkyn muodossa Chicago Ghetto -tyyliin. Nuori laulajalahjakkuus Charlotta Curves on jo valloittanut yleisöjä niin Euroopan kuin Yhdysvaltojen esiintymislavoilla. Kotimaisen bluesin ykkösiin lukeutuvan huuliharpputaiturin Helge Tallqvistin bändissä soittavat lisäksi Jonne Kulluvaara (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Juha Litmanen (rummut).

– Rauma Blues on Suomen ykkösbluesfestari, tasokkain, ihan superfestivaali. On aina ollut inspiroivaa ja voimia antavaa soittaa asiantunteville bluesin ystäville. Festareilla on aina ilo ylimmillään, myös meille jäästä ja lumesta nousseille muusikoille, hehkuttaa usein Rauma Bluesissa esiintynyt Tallqvist.

– Tällä kertaa tuomme Raumalle uutta, raikasta nuoren naissolistin tuottamaa energiaa ja tanssittavaa rytmiä – pitkän tauon jälkeen iloa yleisölle. Haluamme saada aikaan eloa ja sydämet sykkimään bluesin tahtiin!

Finnish Blues Awards -elämäntyöpalkinnollakin palkittu, 6000 keikkaa 50-vuotisen uransa aikana heittänyt elävä legenda, suomalaisen bluesin pioneeri Pepe Ahlqvist ei enempiä esittelyitä kaipaa. Rauma Bluesissa hän esiintyy yhdessä kansainvälisestikin menestyneen roots-yhtyeen Tomi Leino Trion kanssa. Ahlqvistin laulun, huuliharpun ja kitaran sekä Leinon kitaran lisäksi lavalla kuullaan siis tässäkin porukassa Jaska Prepulan bassoa, kuin myös Mikko Peltolan rumpuja ja Harri Taittosen Hammondia. Kokoonpano julkaisee elokuussa myös yhteisen levyn.

– Juurimusiikki sopii erinomaisesti Rauman upeaan kulttuurimiljööseen. Olemme kaikki esiintyneet useasti Raumalla eri kokoonpanoissa, ja sitä mieltä, että Rauma Blues on ehkäpä merkittävin kotimaisen perinteisen bluesin festivaali. Tänä vuonna Raumalla esiintyminen tuntuu pitkän keikkatauon myötä erityisen hyvältä, julkaisemmehan juuri ennen festareita uuden levynkin, rumpali Peltola toteaa.

– Yleisö pääseekin kuulemaan levyn uutta originaalimateriaalia, jota ei ole aiemmin livenä esitetty. Tiukka paketti hyvää musaa suomalaisen bluesin todelliselta ikonilta Pepe Ahlqvistilta kokeneen ja innostuneen yhtyeen kanssa. Luvassa on hyvää meininkiä, kuten Raumalla on tapana!

Kuva © Pekka Munsterhjelm

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi  
www.facebook.com/raumablues
www.twitter.com/raumablues
www.instagram.com/raumablues

@raumablues #raumablues 

MEDIA, LEHDISTÖMATERIAALI 

www.raumablues.fi/media 

DAVE LINDHOLM LIGHTS

www.dexviihde.fi/artisti/dave-lindholm-lights/

HEIKKI SILVENNOINEN BAND

www.dexviihde.fi/artisti/heikki-silvennoinen  
www.heikkisilvennoinen.fi 
www.facebook.com/muusikkoheikkisilvennoinen  
www.instagram.com/heikkisilvennoinenofficial 
@heikkisilvennoinenofficial 

CHARLOTTA CURVES & HELGE TALLQVUST BAND

www.helgetallqvist.com  

PEPE AHLQVIST WITH TOMI LEINO TRIO

www.pepeahlqvist.com  
www.tomileinotrio.com 
www.facebook.com/pepeahlqvistwithtomileinotrio  

MILLION DOLLAR TONES

www.facebook.com/MillionDollarTones 
www.youtube.com/channel/UCHZOybGPIfZspLvUEsuRDFw/featured  

KALLABLÖÖS

www.facebook.com/kallabloos
www.youtube.com/channel/UCP2oCWm63-Q3XEUTTsNR60w
www.instagram.com/kallabloos/ 
@kallabloos

VARHAMA – HAAVISTO – POUTIAINEN

Country bluesista vanhan rock’n’rollin kautta cajun-tunnelmiin.

LENA & SLIDE BROTHERS DUO

www.lenatheslidebrothers.com  
www.facebook.com/profile.php?id=100046104644820  
www.youtube.com/user/slidebrother  
www.instagram.com/lena_theslidebrothers/   
@lena_theslidebrothers

LEFTY LEPPÄNEN

https://villeleppanen.wixsite.com/villelefty

LIPUNMYYNTI

 • Festivaalin pääkonsertin nettiennakkomyynti on alkanut
  Valtakunnallisesti lippuja myy Lippu.fi 
 • Raumalla pääkonsertin lippuja myydään maanantaista 12.7. alkaen myös seuraavissa ennakkomyyntipisteisissä:
  Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
 • Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 40€ (+Lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 45€.
 • Sekä vuoden 2020 että vuoden 2021 Rauma Bluesiin jo lunastetut liput käyvät lauantain 14.8.2021 pääkonserttiin sellaisenaan. Halutessaan lipun lunastanut voi palauttaa lipun ja hakea lippurahojen palautusta 31.7.2021 asti osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus. Lippu.fi pyrkii käsittelemään palautukset 60 päivän sisällä asiakkaan palautuspyynnöstä. Lippuostosta palautetaan sen kantahinta ilman Lippu.fi:n toimituskuluja. 
 • Mahdolliset muut tiedustelut lippuja ja järjestelyitä koskien voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@raumablues.fi
 • Klubikeikat: Kulttuurikuppila Brummin bluesklubin liput 20€ ennakkoon Brummin lippukaupasta. Muihin bluesklubeihin vapaa pääsy.
 • HUOM! Pääkonsertti ja Kulttuurikuppila Brummin bluesklubi ovat K18.