Rauma Blues -etkot Kulttuurikuppila Brummissa jo toukokuussa

RB-etkot
29.03.2023
Rauma Blues -fiiliksiä pääsee nostattamaan jo toukokuussa Kulttuurikuppila Brummin Rauma Blues -etkoilla, lauantaina 6.5.2023.

Etkoilla bluesrokkaavat perinteikkäiden festareiden perinteikkäät nimet: yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista bluesrockyhtyeistä, Micke Björklöf & Blue Strip sekä Kalla, aiempina vuosina KallaBlöös -nimellä Rauma Bluesin klubeilla vakuuttanut raumalainen bluesrocktrio.

Micke Björklöf & Blue Strip on esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa ja julkaissut kymmenen albumia. Tänä vuonna kokoonpano pääsee vihdoin juhlistamaan 30-vuotista toimintaansa juhlakiertueen ja uuden kansainvälisesti julkaistavan albumin myötä. Tinkimätön oman polkunsa kulkija on vuosien mittaan raivannut tiensä alan kansainväliseen kärkeen. Kokoonpano koostuu Björklöfin lisäksi Lefty Leppäsestä (kitara ja taustalaulu), Timo Roiko-Jokelasta (perkussiot ja malletkat), Seppo Nuolikoskesta (basso ja taustalaulu) sekä Teemu Vuorelasta (rummut).

Musiikillisesti bändi on pyrkinyt aina mielenkiintoiseen ja monipuoliseen ilmaisuun, omaksuen vaikutteita yli genre-rajojen, bluesin pysyessä kuitenkin aina johtotähtenä. Energisenä livebändinä tunnettu Micke Björklöf & Blue Strip vie kuulijansa mielenkiintoiselle musiikilliselle matkalle, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Läsnä ovat niin New Orleansin kuumat rytmit kuin Mississippin delta blues.

Nimensä ytimekkääksi ja kansainvälisestikin toimivaan muotoon vastikään tiivistänyt Kalla on raumalaisten paikallisylpeys blues-, bluesrock- ja rootsmusiikin saralla. Bändin nuori ja originaali musiikki iskee myös yleisöihin yli genrerajojen. Kallan tahdissa ovat taattuja niin menomeininki kuin tunnelmointikin. Kallan jäsenillä on runsaasti kokemusta keikkailusta kotimaassa, Euroopassa ja Amerikassa. Kokoonpanossa vaikuttavat tällä hetkellä keulakuva, laulaja-kitaristi Jere Kallan lisäksi basisti Mikael Alakruuvi ja rumpali Niilo Paalanen.

Kalla esittää omia biisejään, jotka ovat muutakin kuin pelkkää vanhan kierrätystä. Trion musiikki on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita sellaisilta bändeiltä, kuin Cream, Free, Ten Years After ja ZZ Top, mutta toisaalta herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin.

Rauma Blues -etkot 6.5.2023: liput ennakkoon 25€ osoitteesta https://brummi.maksutin.fi , ovelta 30€

JAA: