Rauma Bluesin bluesklubeilla: Doktu Rhute Muuzic (USA) & Highway (FIN), Micke & Lefty (FIN), Ismo Haavisto One Man Band (FIN) ja Hamid Moeini Band (FIN)

Artisti-feature-Klubit
21.06.2023
Vanhan Rauman kahviloissa, merellisellä Rantatalolla ja legendaarisessa bluesklubiravintolassa Buena Vistassa luotetaan tuttujen bluesvirtuoosien tarjoilemaan tiiviiseen tunnelmaan

Kolmipäiväisen Rauma Bluesin torstain ja perjantain bluesklubit lämmittelevät festarin kohti perjantai-illan pääklubia Kulttuurikuppila Brummissa ja lauantain pääkonserttia teltta-areenalla.

Klubipaikat ovat Rauma Blues -kävijöille tuttuja. Torstaina 10.8. festari aloitetaan Wanhan Rauman Kaffebarissa ja ilta päätetään biitsibileisiin Poroholman Rantatalolla. Perjantaina 11.8. ilta käynnistyy Café Salin tunnelmissa ja jatkuu ravintola Buena Vistassa.

Myös näiden neljän bluesklubin artistit ovat tuttuja aiemmilta Rauma Blues -festareilta vuosien varrelta – ja saaneet blueskansan todistetusti viihtymään jopa siihen pisteeseen, että blueskansa kaipaa lisää.

Festarin starttaa torstaina 10.8. Wanhan Rauman Kaffebarissa Ismo Haavisto One Man Band. Torstai-ilta bailataan päätyynsä Poroholman Rantatalossa meren rannalla raumalaisen Hamid Moeini Bandin tahtiin – yleisön suursuosiosta johtuen viime vuoden tapaan.

Perjantain 11.8. ensimmäisellä bluesklubilla Café Salissa menosta vastaavat Micke & Lefty. Klubiperjantai jatkuu Ravintola Buena Vistassa, jossa iltaa vauhdittavat Doktu Rhute Muuzic & Highway.

Bluesklubeille Buena Vistassa, Café Salissa, Wanhan Rauman Kaffebarissa ja Poroholman Rantatalossa (K18) on vapaa pääsy.

Alla vapaan pääsyn bluesklubien artistien esittelyt ja kommentit Rauma Blues -keikoistaan.

Lauantaina 12.8. kaupungin keskustan teltta-areenan pääkonsertissa stagen valtaa huima kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä bluestähtiä: Robert Finley, Nora Jean Wallace, Erja Lyytinen, Harlem Lake sekä AT’s Roots & Ramblin’. Rauma Bluesin lauantaisen 12.8. pääkonsertin ennakkoliput sekä VIP-liput buffet-illallisineen ovat nyt myynnissä.

Kulttuurikuppila Brummin bluesklubilla perjantaina 11.8. esiintyvät Unna & Helge Tallqvist Band sekä Lazymen Blues Band.

Kaikista artisteista löydät lisätietoja täältä. Tietoa teltta-areenan pääkonsertin ja Kulttuurikuppila Brummin lipuista löydät täältä ja VIP-menuun voit tutustua täällä.


Legendaarinen bluesmies legendaarisella bluesklubilla:

ravintola Buena Vistan illan vauhdittaa yhdysvaltalainen DOKTU RHUTE MUUZIC suomalaisen HIGHWAY-taustabändin kera

Perjantaina ravintola Buena Vistassa on tarjolla kirsikka bluesklubikakun päälle. Yli 50-vuotisen muusikon uran tehnyt laulaja-kitaristi Doktu Rhute Muuzic (lausutaan kuin ”Doctor Root Music”) aloitti uransa 60-luvulla Chicagossa Yhdysvalloissa nimellä Roy Hytower. Jo ennen Chicagoa hän soitti Alabamassa yhtyeessä, joka usein lämmitteli sellaisia artisteja kuin Fats Domino, Ray Charles ja James Brown. Chicagossa ura urkeni alkuun Otis Rushin yhtyeessä. Sitä seurasi pesti Johnny Drummerin kokoonpanossa, minkä jälkeen oli oman bändin aika.<spanle-converted-space”>

Musiikillisesti monipuolisen esiintyjän ja tuotteliaan lauluntekijän ohjelmisto koostuu bluesista, rhythm’n’bluesista ja soulista. Doktu Rhute on tehnyt lukuisia albumeja useita eri levymerkkejä, myös omaa Root Doctor -merkkiään edustaen. Lisäksi Doktu Rhute on esiintynyt yhdessä Willie Dixonin Chicago Blues All Stars– ja Billy Branch & Sons of the Blues -yhtyeiden kanssa sekä levyttänyt Jimmy Reedin kanssa. Suomessa hän on esiintynyt muutaman kerran 80–90-luvuilla oman The Motif -bändinsä kanssa – muun muassa Rauma Blues -festivaalilla. Lisäksi hän on kiertänyt Suomessa keikoilla helsinkiläisen Highway-yhtyeen kanssa vuosina 2017 ja 2019.

Highway-yhtye soittaa Doktu Rhuten kanssa myös Buena Vistan bluesklubilla Rauma Bluesissa elokuussa. Ryhmä koostuu alan muusikkokonkareista, jotka ovat olleet monessa mukana: Good Rockin’ Kempas (huuliharppu ja laulu), Köpi Toivanen (rummut), Jan-Olof ”Puppe” Strandberg (basso) ja Jonne Kulluvaara (kitara), joka vetää tämän vuoden Rauma Bluesissa kaksi keikkaa samana iltana – Kulluvaara nimittäin kipaisee Buena Vistasta suoraan Kulttuurikuppila Brummiin, jonka bluesklubilla hän esiintyy osana Unna & Helge Tallqvist Bandia.

– Doktu Rhute Muuzic & Highway esittää ainutlaatuisen kattauksen musiikkia, jota et kuule muualla, kertoo Highway-yhtyeen Good Rockin’ Kempas, joka on seurannut Rauma Bluesia koko festarin historian ajan niin artistina, toimittajana kuin yleisönkin edustajana, ja pelannut myös jalkapalloa F.C. Bluesin riveissä Raumalla.

– Luvassa on blues-, r&b- ja soul-musiikkia Root Doctorin omasta kynästä sekä valikoituja klassikoita rytmimusiikin aarreaitasta. Musiikkia, joka tanssittaa ja herättää ajatuksia hyvällä huumorilla esitettynä. Rohkeasti mukaan rytmiin!

Doktu Rhute Muuzicin tahdittama bluesin rytmi on vieläpä jotakin musiikkia enemmän.<spanle-converted-space”>  ”Juurimusiikkitohtorin” omin sanoin:

– Ihmiset tarvitsevat bluesia. Blues on se elementti, joka auttaa selviytymään.

DOKTU RHUTE MUUZIC & HIGHWAY Rauma Blues -festivaalin bluesklubilla ravintola Buena Vistassa perjantaina 11.8.2023 – vapaa pääsy.


Kokoaan suuremmat kokoonpanot kahviloissa: ISMO HAAVISTO ONE MAN BAND

Wanhan Rauman Kaffebarissa torstaina sekä MICKE & LEFTY Café Salissa perjantaina

Ismo Haavisto kuuluu Suomi-bluesin taidokkaaseen ammattilaiskaartiin. Yli 35 vuoden blueskokemus takaa vankan ammattitaidon ja syvältä sielusta kumpuavan tulkinnan. Haavisto tunnetaan erinomaisena laulajana, huuliharpistina, kitaristina ja biisintekijänä. Hän on julkaissut 11 levyä, joista kymmenen sisältää lähes kokonaan Haaviston omaa tuotantoa.

Ismo Haavisto One Man Band on Haaviston aktiivisin ”kokoonpano”, jolla hän keikkailee niin Suomessa kuin yli maan rajojen. Tänä vuonna ulkomaan keikat suuntautuvat Ranskaan, Tanskaan ja Viroon. Triolta kuulostavassa yhden miehen orkesterissaan Haavisto soittaa kitaraa, slidea, huuliharppua ja tietysti laulaa, rytmittäen menoa jalalla paukutettavalla Stompboxilla ja jalkatamburiinilla. Toista vastaavaa esitystä ei Suomesta löydy!

Wanhan Rauman Kaffebarissa kuullaan Haaviston viimeisimmän One Man Band -levyn Hard Stompin’ Blues satoa ja Haaviston omia kappaleita sekä vanhoja bluesklassikoita, esitettynä raudanlujalla asenteella ja osaamisella.

– Rauma Blues on minulle tuttu festivaali niin artistina kuin yleisön puolelta. Tasokas festivaali, joka on vuosien varrella pitänyt tinkimättömästi kiinni genrestä liikaa rönsyilemättä, pohtii Haavisto, joka esiintyi Rauma Bluesissa ensimmäistä kertaa jo vuonna 1999.

– Pidän esiintyjäkaartiin mukaan pääsemistä meriittinä, sillä onhan kyse Suomen toiseksi suurimmasta blues-festivaalista, jonka esiintyjinä ovat bluesin kovimmat nimet Suomesta ja ulkomailta. Odotan festareiden hyvää tunnelmaa ja yleisöä, joka tosiaan diggaa juurimusiikkia!

Perjantain Café Salin bluesklubin Micke & Lefty -duo on yksi Euroopan kiinnostavimmista tämän päivän akustisista blues- ja juurimusiikkiduoista, jota on tituleerattu myös Suomen viihdyttävimmäksi bluesduoksi. Micke Björklöf ja Lefty Leppänen tunnetaan myös Micke Björklöf & Blue Strip -yhtyeestä ja Micke & Lefty feat. Chef -triosta. Yhteisiä levytyksiä on tähän mennessä kertynyt kymmenen.

Myös Micken & Leftyn vahva kokonaisuus syntyy erinomaisista omista kappaleista sekä kovan luokan musiikillisesta ammattitaidosta. Duon kattaukselle luo kehyksen amerikkalainen roots-musiikki, pääpainon ollen kuitenkin selkeästi bluesissa. Omaperäisen ja aidon bluessoundin viimeistelevät virtuoosimainen slidekitara, matkalaukulla varustettu rumpusetti sekä taiturimainen huuliharppu. Duon ehdottomia tavaramerkkejä ovat vahva lauluosaaminen ja stemmalaulaminen.

Yli 20 vuotta keikkaillut duo on viihdyttänyt ja valloittanut yleisönsä energisellä keikoillaan niin pienissä baareissa kuin suurilla festivaaleillakin ympäri Suomen ja Euroopan. Eri kokoonpanoissaan he ovat muun muassa esiintyneet ensimmäisinä suomalaisina artisteina Norjan Huippuvuorten kansainvälisillä Dark Season Blues -festivaaleilla sekä edustaneet Suomea maailman suurimmassa bluestapahtumassa International Blues Challengessa Yhdysvaltain Memphisissä ja European Blues Challenge -tapahtumassa Berliinissä, Saksassa.

– Voi sanoa, että Rauma Blues on kyllä todella tuttu tapahtuma, kertoo Micke Björklöf, joka on osallistunut festareille yleisön joukossa jo kohta kolmisenkymmentä vuotta, esiintynyt festareilla useasti eri kokoonpanoissa ja toiminut monesti myös pääkonsertin juontajana, kuten tulee tekemään tänäkin vuonna.

– Kaikkien kannattaa todellakin hankkia pääkonserttilippu ajoissa ja olla paikalla. Festareille on taas saatu kasaan erittäin laadukas ohjelmisto, joka takaa hienon ja legendaarisen Rauma Blues -festivaalitunnelman. Ja myös meidän keikallamme on luvassa kuumaa, hikistä ja energistä meininkiä!

ISMO HAAVISTO ONE MAN BAND Rauma Blues -festivaalin bluesklubilla Wanhan Rauman Kaffebarissa 10.8.2023 – vapaa pääsy.

MICKE & LEFTY Rauma Blues -festivaalin bluesklubilla Café Salissa perjantaina 11.8.2023 – vapaa pääsy.


HAMID MOEINI BAND

Psykedeeliset bluesbileet biitsillä tutuista aineksista, mutta entistäkin parempana kokonaisuutena

Viime vuonna koettiin kaikkien aikojen ensimmäinen bluesklubi Poroholman Rantatalolla, jonka otti haltuunsa raumalainen Hamid Moeini Band. Ilta saavutti blueskansan ja jopa festareiden kansainvälisten pääartistien keskuudessa valtavan suosion – ja yleisön pyynnöstä paketti tarjoillaan Rauma Blues -kävijöille uudelleen. HMB:n ainutlaatuisuuden ja hiekkarantamiljöön kesäillan myötä elämys on toki toistuessaankin takuulla uniikki.

HMB koostuu pitkänlinjan muusikoista Tare Lehtosesta (basso), Mika Haanpäästä (rummut) sekä keulakuvastaan Hamid Moeinista (kitara ja laulu). Vuosituhannen alussa ahkerasti keikkaillut ja muun muassa Pori Jazzeilla ja RMJ:ssä esiintynyt HMB jäi 15 vuotta sitten tauolle Hamid Moeinin aloitettua Herra Ylppö & Ihmiset -bändin kitaristina. Myös Lehtonen ja Haanpää ovat soittaneet useissa suomalaistähtien taustabändeissä. Nyt lavoille kaivattu HMB on palannut yhdessä takaisin keikoille.

Kitaransoitolle täysipäiväisesti omistautunut Moeini tunnetaan miehenä, joka taltuttaa sähkökitarallaan Jimi Hendrixin vaikeimmatkin soolot. Moeini tuo kokoonpanonsa kera Poroholman Rantataloon tälläkin kertaa bluesia psykedeelisellä otteella – covereita muun muassa Hendrixiltä, Stevie Ray Vaughanilta, Freddie Kingiltä ja The Metersiltä, mutta myös HMB:n omaa biisituotantoa, johon ei vielä olla ehditty turhia tottua.

– Viime vuonna iloitsin kunniasta saada olla mukana legendaarisen Rauma Bluesin esiintyjäkaartia. Mikäs sen mahtavampaa, kuin päästä osaksi joukkoa jo toistamiseen, Moeini iloitsee.

– Keikka Rantatalolla oli upea ja unohtumaton kokemus. Palaute yleisöltä ja Rauma Bluesin artistikollegoilta oli häkellyttävää. On kyllä upeaa päästä kokemaan ja tarjoamaan myös muille tuo kokemus uudelleen. Keikka koostuu tutuista aineksista, mutta tällä kertaa pistämme vieläkin paremmaksi!

HAMID MOEINI BAND Rauma Blues -festivaalin bluesklubilla Poroholman Rantatalolla torstaina 10.8.2023 – vapaa pääsy (K18).


NYT JULKAISTUT ARTISTIT

DOKTU RHUTE MUUZIC (USA) & HIGHWAY (FIN) – RAUMA BLUES 2023: RAVINTOLA BUENA VISTAN BLUESKLUBI PE 11.8.

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.

MICKE & LEFTY (FIN) – RAUMA BLUES 2023: CAFÉ SALIN BLUESKLUBI PE 11.8.

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.

HAMID MOEINI BAND (FIN) – RAUMA BLUES 2023: POROHOLMAN RANTATALON BLUESKLUBI TO 10.8.

Lataa lehdistökvat tästä linkistä.

ISMO HAAVISTO ONE MAN BAND (FIN) – RAUMA BLUES 2023: WANHAN RAUMAN KAFFEBARIN BLUESKLUBI TO 10.8.

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.


LIPUNMYYNTI

* Festivaalin pääkonsertin 12.8. ennakkoliput ovat nyt myynnissä!

 • Nettilippuja myy ennakkoon valtakunnallisesti Lippu.fi.
 • Ennakkolippuja myydään myös seuraavissa paikoissa Raumalla: Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna, Ravintola Buena Vista sekä Palvelupiste Pyyrman.
 • Ennakkoliput 60€ (+nettilippuihin lisätään Lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 65€

* Pääkonsertin 12.8. VIP-liput ovat myös nyt myynnissä.

 • VIP-lippujen tilaukset sähköisesti tästä linkistä: https://forms.office.com/e/280QvLFnB2
 • Lisätietoja VIP-alueesta ja lipuista saat Hovin myyntipalvelusta: sales@hovihotels.fi / 010 229 5210
 • VIP-lipun hinta on 165€/kpl, sisältäen sisäänpääsyn, ohjelman, alkumaljan, buffet-illallisen, ½ pulloa viiniä sekä yöruuan.

* Kulttuurikuppila Brummin bluesklubi:
liput 20€ osoitteesta https://brummi.maksutin.fi

* Ravintola Buena Vistan, Poroholman Rantatalon, Café Salin ja Wanhan Rauman Kaffebarin bluesklubeille on vapaa pääsy


KOLME PÄIVÄÄ BLUESIA ELOKUUSSA

 • Rauma Blues -festarit tunnetaan vuodesta toiseen tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta.
 • Kansainvälisenkin blueskentän ykkösfestivaaleihin lukeutuvan Rauma Bluesin perinnettä pitävät yllä vuosittain lukuisat kansainväliset ja kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, jotka laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa.
 • Teltta-areenan pääkonsertin VIP-lippujen hintaan kuuluu aiempien vuosien tapaan konserttilipun lisäksi muun muassa usean ruokalajin buffet-illallinen ja muuta tarjoilua. Vuonna 2023 Rauma Blues VIP Goes Gold.
 • Tuttuun tapaan bluesin tahtiin rokataan myös bluesklubikeikoilla raumalaisissa ravintoloissa torstaina 10.8. ja perjantaina 11.8.
 • Lauantaisen 12.8.2023 pääkonsertin ennakkoliput ja VIP-liput ovat nyt myynnissä, samoin liput Kulttuurikuppila Brummin bluesklubille.

RAUMA BLUES ONLINE

JAA: