Rauma Bluesin bluesklubeilla laajempi tarjonta kuin koskaan

Kolmipäiväisen Rauma Bluesin torstain 11.8. ja perjantain 12.8. bluesklubit lämmittelevät festarin kohti lauantaista pääkonserttia. Klubien tarjonta on tänä vuonna laajempi kuin koskaan

juurimusiikkia laajalla kattauksella, viisi keikkapaikkaa kuudella eri esiintyjällä niin Suomesta kuin ulkomailta. Luvassa on sekä Suomessa ennenkokematonta keikkaa että jo tutuksi tulleita bluestaitureita. Mukana on kokoonpanoja, joita bluesyleisö on jäänyt kaipaamaan kahtena viime vuonna peruuttamaan joudutuilta bluesklubikeikoilta sekä ensi kertaa Rauma Bluesin keikkajulkaisussa mukana olevaa artistia.

Festarin käynnistää itseoikeutetusti LEFTY LEPPÄNEN jo torstaina 11.8. Wanhan Rauman Kaffebarissa. Torstai tuo tullessaan myös kokonaan uuden bluesklubipaikan: ilta bailataan päätyynsä Poroholman Rantatalossa meren rannalla raumalaisen HAMID MOEINI BANDIN säestämänä.

Perjantain 12.8. klubit startataan käyntiin Café Salissa KYLA BROX DUON toimesta. Klubiperjantai jatkuu Ravintola Buena Vistassa, jossa menosta vastaa TAD ROBINSON. Illan viimeinen klubi rokataan Kulttuurikuppila Brummissa, jonka päälavalla biletunnelman luovat niinikään raumalainen KALLABLÖÖS sekä MILLION DOLLAR TONES. 

Bluesklubeille Buena Vistassa, Café Salissa, Wanhan Rauman Kaffebarissa ja Poroholman Rantatalossa (K18) on vapaa pääsy, Kulttuurikuppila Brummin klubi-illan (K18) lipun hinta on ennakkoon 17€, ovelta 20€. 

Alla bluesklubiartistien esittelyt ja kommentit Rauma Blues -keikoistaan. Lauantaina 13.8. kaupungin keskustan teltta-areenan pääkonsertissa stagen valtaa huima kattaus kotimaisia ja kansainvälisiä bluestähtiä: Kyla Brox Band, Vanessa Collier, Toronzo Cannon, Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio feat. Harri Taittonen sekä Honey B & T-Bones feat. Paleface. Pääkonsertin artistien esittelyt löydät täältä.

Rauma Bluesin lauantaisen 13.8. pääkonsertin ennakkolippuja on nyt saatavilla myös Rauman kaupungin Palvelupiste Pyyrmannista. Myös kaivatut VIP-liput buffet-illallisineen ovat nyt myynnissä. Kulttuurikuppila Brummin bluesklubin lippuja myydään ennakkoon Brummin lippukaupassa. Tietoa kaikista lipuista löydät täältä ja VIP-menuun voit tutustua täällä.

Torstai tiivistyy leppoisista Vanhan Rauman tunnelmista biitsibileiden psykedeliaan – ”Nauttikaa!”

Pitkän linjan juurimuusikko Ville “Lefty” Leppäsen soolokeikkaa Wanhan Rauman Kaffebarissa on odotettu jo vuosi. Lefty tuo Vanhaan Raumaan bluesin, countryn ja muunkin juurimusiikin tuttuja ja tuntemattomampia klassikoita. Keikalla kuullaan myös Leftyn omaa tuotantoa. Lefty työstää paraikaa uutta suomenkielistä albumia, joka julkaistaan näillä näkymin juuri elokuussa, Rauma Bluesin hujakoilla. 

Yhtenä Suomen aktiivisimmista ja tasokkaimmista bluesmuusikoista Lefty on kiertänyt keikkalavoja kotimaassa ja maailmalla useiden eri kokoonpanojen kitaristina ja biisinikkarina. Usein Rauma Bluesissa joko stagella tai yleisössä vieraillut Lefty odottaa innolla vuorovaikutusta yleisön kanssa.

– Raumalla on aina ollut mukavaa ja on ylipäätään hienoa aloittaa taas aktiivikeikkailu kahden vuoden hiljaiselon jälkeen, Lefty iloitsee.

– Keikka on aina osiensa summa: on esiintyjä ja on yleisö. Kun vuorovaikutus syntyy, on kaikki kuten pitääkin. Let’s work together!

Uuden merellisen bluesklubipaikan, Poroholman Rantatalon, ottaa haltuunsa itseoikeutetusti raumalainen Hamid Moeini Band, jonka oli alunperin tarkoitus esiintyä festareilla jo pari vuotta sitten. HMB koostuu pitkänlinjan muusikoista Tare Lehtosesta (basso), Mika Haanpäästä (rummut) sekä keulakuvastaan Hamid Moeinista (kitara ja laulu).

Vuosituhannen alussa ahkerasti keikkaillut ja muun muassa Pori Jazzeilla ja RMJ:ssä esiintynyt HMB jäi 14 vuotta sitten tauolle Hamid Moeinin aloitettua Herra Ylppö & Ihmiset -bändin kitaristina. Myös Lehtonen ja Haanpää ovat soittaneet useissa suomalaistähtien taustabändeissä. Nyt lavoille kaivattu HMB on palannut yhdessä takaisin keikoille, jotka ovat vihdoin päässeet käyntiin koronakatkon jälkeen.

Kitaransoitolle täysipäiväisesti omistautunut Moeini tunnetaan miehenä, joka taltuttaa sähkökitarallaan Jimi Hendrixin vaikeimmatkin soolot. Moeini tuo kokoonpanonsa kera Poroholman Rantataloon bluesia psykedeelisellä otteella. Luvassa on covereita muun muassa Hendrixiltä, Stevie Ray Vaughanilta, Freddie Kingiltä ja The Metersiltä, mutta uutuutena myös HMB:n omaa biisituotantoa.

HMB:n tavoitteena on panostaa tulevaisuudessa enemmänkin omaan biisimateriaaliin. Toistaiseksi omaa tuotantoa on vasta hiukan testailtu livenä tuntumaa hakien, mutta varsinaisesti omat biisit panostetaan nimenomaan Rauma Bluesiin, mikä nostattaa Moeinin mukaan bändin treenimotivaatiota ja virittää Rantatalon keikan huippuunsa.

– Olen Rauman Lapista kotoisin, ja Rauma Blues on ollut elämässäni aina. Hieno, tärkeä ja omaleimainen festari, jota arvostan suuresti, ja joka on nostanut Raumaa maailman kartalle. On kunnia päästä esiintymään, Moeini toteaa.

– Tuomme Rantataloon ennen kaikkea Hendrix- ja Stevie Ray -tyyppistä menoa, rujollakin otteella. Oma tuotanto tuo keikallemme kuitenkin myös uutta kulmaa, mistä olen todella innostunut.  

 
Pari vuotta sitten peruutetulle Rauma Blues -keikalleen Moeini lupasi kovaa meininkiä, ja vakuuttaa menon vain hurjistuneen kahden vuoden odottelusta. HMB:n basisti Lehtonen komppaa.

– Luvassa on ikimuistoinen keikka – nauttikaa! Lehtonen vahvistaa.

Perjantain alkuillan klubeilla kuullaan kansainvälistä soulbluesia – ”Yksi suomalaisen festarikesän huippuhetkistä!”

Manchesterin Aretha Franklin, sukupolvensa paras naispuolinen blueslaulaja Kyla Brox valittiin vuonna 2019 sekä parhaaksi naisartistiksi European Blues Awardseissa että European Blues Unionin toimesta parhaaksi bluesartistiksi.

Vuonna 2020 Broxin olin tarkoitus vetää Rauma Bluesissa tuplakeikka: pääkonsertissa Kyla Brox Band -kombolla, ja bluesklubilla akustisesti duona yhdessä miehensä Danny Blomeleyn kanssa. Tämä pitkään odotettu tuplaesiintyminen toteutuu viimein elokuussa, kun Kyla Brox Duo lämmittää bluesperjantain käyntiin Café Salissa soulin ja bluesin yhteenkietovalla musiikillaan.

Jo aiemmin tänä keväänä julkaistiin Kyla Broxin tarkempi esittely sekä Broxin innostuneen odottavat kommentit tulevasta Rauma Blues -vierailustaan. Ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä Brox kertoi tuolloin Rauma Blues -keikan olevan vuoden 2022 kalenterinsa kohokohta. Lue Broxin kommentit täältä ja tarkempi esittely täältä. 

Soulbluesia suurella tunteella esittää myös loistava Tad Robinson, yhdysvaltalainen laulaja, huuliharpisti ja moninkertainen Blues Award -ehdokas. Chicagon haastavista bluesympyröistä muusikonuransa startannut Robinson laulaa niin Chicago-bluesia kuin Memphisin soulia vahvasti ja aidosti, käyttäen voimakasta ja rikasta ääntään pehmeästi.

Robinson pitäytyy omissa kappaleissaan, jotka on sovitettu vahvasti soul- ja bluestraditioiden hengessä – osoittaen, ettei uutta tulemista tekevä 60- ja 70-lukujen soulmusiikki ole koskaan ollutkaan pois muodista. Tunnetuissa elokuvissakin (Täydellinen murha, 1998, Kaappaus merellä, 1992) nähty ja kuultu Robinson muotoutuu entistäkin harvinaislaatuisemmaksi esiintyjäksi huuliharpputaituruutensa myötä.

Robinson on vuoden klubiesiintyjistä ainoa, joka on kiinnitetty festareille vasta tuoreeltaan, muiden odotettua klubiesiintymistään jo vuoden tai pari. Yhdessä legendaarisimmista Rauma Blues -klubikeikkapaikoista, Ravintola Buena Vistassa, Robinsonia säestää hänen pitkäaikaisia luottomuusikoitaan Suomesta. Laajan kokemuksen ulkomaisten artistien kiertueyhtyeistä omaavat Jonne Kulluvaara (kitara), Jaska Prepula (basso) ja Juppo Paavola (rummut) ovat toimineet Robinsonin taustabändinä jo vuodesta 2011.

– Rauma Blues on yksi suomalaisen festarikesän huippuhetkistä. On mahtavaa, että Robinsonin kiireiseen Suomen ja Viron kiertueaikatauluun saatiin sovitettua keikka myös Raumalla, toteaa taustayhtyeen basisti Prepula, joka esiintyy myös festareiden pääkonsertissa osana Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio feat. Harri Taittonen -komboa.

– Odotettavissa on huippuvedossa olevan Robinsonin sielukasta laulantaa ja svengaavaa soitto, tutun taustabändin tukemana. Toivomme kaikkien soul-bluesin ystävien löytävän tiensä tapahtumapaikalle!

Bluesklubien myöhäisillassa rokataan ja svengataan – ”Let the party begin!”

Rauma Bluesin perjantai-illan päätteeksi blueskansa saa Kulttuurikuppila Brummissa viimein sen, mikä viime vuonna jäi karvaasti kokematta: päälavalla esiintyvät odotetut KallaBlöös ja Million Dollar Tones.

Bluesrockin tähtiin kovaa vauhtia nousussa oleva KallaBlöös on raumalaisten paikallisylpeys blues-, bluesrock- ja rootsmusiikin saralla. Bändin nuori ja originaali musiikki iskee myös yleisöihin yli genrerajojen. KallaBlöösin tahdissa ovat taattuja niin menomeininki kuin tunnelmointikin. 

Vaikka KallaBlöös on kokoonpanona kohtalaisen tuore, on yhtyeen jäsenillä runsaasti kokemusta keikkailusta kotimaassa, Euroopassa ja Amerikassa. Trion omista biiseistä koostuva musiikki on toisaalta oluenjuontimusiikkia, joka lainaa vaikutteita sellaisilta bändeiltä, kuin Cream, Free, Ten Years After ja ZZ Top, mutta toisaalta herkempää tarinankerrontaa bluesin ja bluesrockin tyyliin.

Vuonna 2020 Rauma Blues -debyyttinsä tehnyt KallaBlöös nousee kotikaupunkinsa bluesfestareiden lavalle uuden materiaalin kera.

– Näillä festareilla ja tässä seurassa on kunnia olla mukana! Odotan upeaa iltaa itselleni rakkaan musiikin ääressä. Ja yleisölle on luvassa originaalia nuorta näkemystä bluesista, perinteitä kunnioittaen, mutta muutakin, kuin oldschoolia, KallaBlöösin luonut Jere Kalla lupaa.

– Jos bluesin tähtitaivaalla vaan on tilaa, niin täältä tullaan! Tervetuloa kuuntelemaan, kaikki juurimusiikin ystävät!

Million Dollar Tonesin mukaan musiikki on sitä, miltä tunteet kuulostavat. Bändi on kotimaisittain varsin ainutlaatuinen orkesteri. Yhtyeen musiikki yhdistää 50- ja 60-lukujen tummahkoa rock’n’rollia ja rytmibluesia tuhdilla svengillä – ja musiikkia tuutataan ilmoille niiden alkuvoimaisia mustia juuria kunnioittaen. 

Villeistä viidakkorytmeistä ja tanssittavasta groovesta huolimatta musiikki ei tingi juurevista elementeistään, joita löytyy muun muassa New Orleans -henkisestä pianosta ja saksofoneista. Joraamista tasapainotetaan myös bluesballadeilla. Kokoonpanon biisit ovat niin omaa tuotantoa kuin hyvällä maulla valikoituja lainaklassikoitakin. Million Dollar Tonesin keikka ei jätä jälkeensä kysyttävää!

Hurmoshenkistä tanssisvengiä yleisössään herättäneen ryhmän lupaus Rauma Bluesiin on kova – ja tältä porukalta täydellisen tavoitettavissa.

– Rauma on upea vanha kaupunki! Odotamme innolla esiintymään pääsemistä, ja sitä, että kaikki ovat sankoin joukoin liikkeellä nyt, kun tässä on uinuttu kaksi vuotta. Emme todellakaan jätä ketään kylmäksi! lupaa poppoon taiteellinen johtaja ja kitaristi Albert Hallikainen.

– Villi rhythm’n’bluesimme saa ihmiset tanssimaan pöydillä ja seinillä – jos paikan pomo antaa siihen luvan… Joka tapauksessa: Let the party begin!

LISÄTIEDOT

TORSTAINA 11.8. KLO 19:00
WANHAN RAUMAN KAFFEBAR
– vapaa pääsy

LEFTY LEPPÄNEN

https://villeleppanen.wixsite.com/villelefty

TORSTAINA 11.8. KLO 20:30
POROHOLMAN RANTATALO – vapaa pääsy (K18)

HAMID MOEINI BAND
www.facebook.com/HamidMoeiniBand

PERJANTAINA 12.8. KLO 19:00
CAFÉ SALI
– vapaa pääsy

KYLA BROX DUO

www.kylabrox.com

www.facebook.com/KylaBroxPage

www.instagram.com/kylabrox

@kyla_brox


PERJANTAINA 12.8. KLO 20:30
RAVINTOLA BUENA VISTA
– vapaa pääsy

TAD ROBINSON
www.tadrobinson.com
 

www.facebook.com/TadRobinsonOfficial 

PERJANTAINA 12.8. KLO 22:00
KULTTUURIKUPPILA BRUMMI
– liput ennakkoon 17€, ovelta 20€ (K18)

KALLABLÖÖS

www.facebook.com/kallabloos

www.youtube.com/channel/UCP2oCWm63-Q3XEUTTsNR60w

www.instagram.com/kallabloos/  


MILLION DOLLAR TONES

www.facebook.com/MillionDollarTones 

www.youtube.com/channel/UCHZOybGPIfZspLvUEsuRDFw/featured  

VALOKUVAT ARTISTEISTA, LEHDISTÖMATERIAALI
www.raumablues.fi/media
 

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi 

www.facebook.com/raumablues 

www.twitter.com/raumablues

www.instagram.com/raumablues 

@raumablues #raumablues 

KOLME PÄIVÄÄ BLUESIA ELOKUUSSA 

RAUMA BLUES: TO 11.8. – LA 13.8.2022

 • Rauma Blues -festarit tunnetaan vuodesta toiseen tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta. 
 • Kahtena viime vuonna kaivattu teltta-areenan pääkonsertti on jouduttu peruuttamaan kokonaan. Vuonna 2020 jouduttiin vaihtamaan yksi esiintyjä ja vuonna 2021 peruuttamaan myös kaikki bluesklubit. 
 • Viimein vuonna 2022 on Rauman elokuussa on kauan kaivattua bluesjuhlan tuntua kolmipäiväisen kaupunkifestivaalin merkeissä.

RAUMA BLUES PÄÄKONSERTTI: LAUANTAINA 13.8.2022

 • Maailmanlaajuisesti kansainvälisen blueskentän ykkösfestivaaleihin lukeutuvan Rauma Bluesin perinnettä pitävät yllä vuosittain lukuisat kansainväliset ja kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, jotka laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa.

RAUMA BLUES VIP 2022: LAUANTAINA 13.8.2022

 • Paluu Rauma Bluesin traditionaaliseen pääkonserttiin teltta-areenalle tietää myös kaivatun VIP-puolen mukanaoloa festareilla. 
 • VIP-lippujen hintaan kuuluu aiempien vuosien tapaan konserttilipun lisäksi muun muassa usean ruokalajin buffet-illallinen ja muuta tarjoilua. 
 • VIP-lipuista ja VIP-menusta löytyy tietoa täältä.

RAUMA BLUES -KLUBIT: TORSTAINA 11.8. JA PERJANTAINA 12.8.

 • Tuttuun tapaan bluesin tahtiin rokataan myös perjantaisilla bluesklubikeikoilla raumalaisissa ravintoloissa 12.8. 
 • Vuonna 2020 Rauma Blues kasvoi kolmipäiväiseksi, ja niinpä tänäkin vuonna lauantaisen pääkonsertin ja perjantaisten klubikeikkojen rinnalle nousee tänä vuonna kolmaskin bluesbileilta: festarit startataan käyntiin jo torstai-iltana 11.8.

RAUMA BLUES -LIPUT: 

 • Lauantaisen 13.8.2022 pääkonsertin ennakkoliput ovat myynnissä niin netissä kuin paikallisissa ennakkomyyntipisteissä. 
 • Vuosien 2020 ja 2021 peruutettuihin pääkonsertteihin ostetut liput käyvät tämän vuoden pääkonserttiin tietyin ehdoin. 
 • Kulttuurikuppila Brummin bluesklubin liput ovat myös myynnissä, muille bluesklubeille on vapaa pääsy. 
 • Kaikki lipputiedot löytyvät täältä.

MEDIALLE

LEHDISTÖMATERIAALI
www.raumablues.fi/media
 

KOMMENTOINTI / RAUMA BLUES

Tunnu Pärssinen / Rauma Blues Ry.

044 533 4045 / tunnu.parssinen@raumablues.fi

ARTISTIEN HAASTATTELUPYYNNÖT, LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA SEKÄ LEHDISTÖMATERIAALI

media@raumablues.fi

LEHDISTÖN AKKREDITOINTI TAPAHTUMAAN

media@raumablues.fi

LEHDISTÖTIEDOTUS

Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency & Mindtrix Oy co. Rauma Blues Ry.

050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.fi

PIENI SUURI RAUMA BLUES

    Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla. 

    Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Sittemmin Rauma Blues on vakiintunut kolmipäiväiseksi blueskansan kesän kohokodaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

   Lisää taattua meininkiä on poikkeuksellisten taukovuosien jälkeen luvassa tänä vuonna, kun lukuisat bluestähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2022. 

   Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta harvoja pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko festivaalin historian ajan ollut vain 4-6-henkinen. Festivaalin ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.