Rauma Bluesin pääkonsertti täydentyy kovien kotimaisten kärkinimien komboilla

Tiedote lehdistölle 13.4.2022

Rauma Blues täydentyy kovien kotimaisten kärkinimien komboilla – ”Hillittömiä säväreitä – live on aina live!”

Pääkonsertissa 13.8. 

PEPE AHLQVIST & TOMI LEINO TRIO feat. HARRI TAITTONEN 

sekä HONEY B & T-BONES feat. PALEFACE

Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna torstaista lauantaihin 11.8—13.8.2020. 

Lauantain 13.8. pääkonsertin aiemmin julkaistut kansainväliset bluestähdet, Kyla Brox, Toronzo Cannon ja Vanessa Collier saavat rinnalleen kovia kotimaisia kärkinimikomboja, kun lauteille nousevat kaupungin keskustan teltta-areenalla myös Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio feat. Harri Taittonen sekä Honey B & T-Bones feat. Paleface.

Stagella kuullaan siis legendaarisia koko kansan tuntemia bluestähtiä, jotka ovat tuttuja Rauma Bluesin esiintyjiä jo festareiden ensimmäisiltä vuosilta – höystettynä uusilla, yllättävilläkin twisteillä. Ilmassa on paitsi bluesjuhlan, myös merkittävän merkkipaalun juhlistamista, ja sitten sitä kauan kaivattua, ennen niin tavallista, mutta nykyvuosina harvinaista herkkua: live-musiikin nautintoa.

Alla tarkempia tietoja pääkonsertin kotimaisista komboista heidän Rauma Bluesia malttamattomina odottavine kommentteineen.

* * * * * * *

Tuhansien keikkojen konkari Pepe Ahlqvist & maailmalla menestynyt Tomi Leino Trio feat. Harri Taittonen: ”Tuomme live-musan yleisölle takaisin!”

Finnish Blues Awards -elämäntyöpalkinnollakin tunnustettu, suomalaisen bluesin pioneeri Pepe Ahlqvist on heittänyt 50-vuotisen uransa aikana 6000 keikkaa. Kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko on esiintynyt lukuisten legendaaristen bluesartistien kanssa. Eurooppalaiseen blueseliittiin kuuluva Ahlqvist on legenda itsekin, eikä kummempia esittelyitä kaipaa.

Rauma Bluesissa lahjakas ja persoonallinen laulaja-lauluntekijä, kitaristi ja huuliharpisti Ahlqvist esiintyy yhdessä maailmallakin menestyneen roots-yhtyeen Tomi Leino Trion kanssa. Ahlqvistin ja Leinon lisäksi lavalla kuullaan siis myös Jaska Prepulaa ja Mikko Peltolaa. Ympäri Eurooppaa jo toistakymmennettä vuotta kiertävää trioa saapuu Rauma Bluesiin täydentämään ”neljänneksi pyöräksi” myös Harri Taittonen.

Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio julkaisi viime elokuussa uuden levyn. Levyllä kuullaan niinikään Rauma Bluesin kokoonpanossakin mukanaa olevaa Taittosta. Lisäksi levyllä musisoi myös Lena Lindroos.  Raumalla tullaan kuulemaan muun muassa tuon albumin uutta originaalimateriaalia.

– Juurimusiikki sopii erinomaisesti Rauman upeaan kulttuurimiljööseen. Olemme kaikki esiintyneet useasti Raumalla eri kokoonpanoissa, ja sitä mieltä, että Rauma Blues on ehkäpä merkittävin kotimaisen perinteisen bluesin festivaali, Tomi Leino Trion rumpali Peltola toteaa.

Ahlqvist odottaa kovasti, että kahden rajoitetun vuoden jälkeen ihmiset lähtevät liikkeelle niin Rauma Bluesiin kuin muihinkin tapahtumiin. Tänä vuonna viimein teltta-areenalla kuultava kombo olisi esiintynyt festareiden pääkonsertissa jo viime vuonna, ellei korona olisi sotkenut suunnitelmia. 

– Olemme odottaneet kunnon esiintymisiä ja live-keikkoja vanhan normaalin hengessä pitkään ja paljon. Nyt me tuomme live-musan yleisölle takaisin! Ahlqvist lupaa.

– Rauma Blues on tasokas ja perinteikäs festari, joten nyt, kun kerran on mahdollisuus lähteä diggaamaan bluesia livenä, niin kannattaa ehdottomasti. Himassa voi kuunnella musaa milloin vain, mutta kyllä live on aina live! 

Pepe Ahlqvist & Tomi Leino Trio feat. Harri Taittonen tarjoilee pääkonsertissa bluesia soul-mausteilla. 

– Tiukka paketti hyvää musaa suomalaisen bluesin todelliselta ikonilta Pepe Ahlqvistilta kokeneen ja innostuneen yhtyeen kanssa. Luvassa on hyvää meininkiä, kuten Raumalla on tapana! Peltola hehkuttaa.

* * * * * * *

40-vuotisjuhlaansa Rauma Bluesin pääkonsertissa juhlistava Honey B & T-Bones nousee lavalle yhdessä Palefacen kanssa – ”Stydi ja yllättävä setti!”


Honey B & T-Bonesilla tulee Rauma Bluesin pääkonserttipäivänä, 13. elokuuta, mittariin kunnioitettavat 40 vuotta. Aija Puurtisen ja Esa Kuloniemen luotsaama suomalaisen juurimusiikin instituutio on toiminut koko tämän ajan käytännössä yhtäjaksoisesti, ilman taukoja. Tätä harvinaista merkkipaalua yhtye juhlistaa paitsi esiintymällä Rauma Bluesissa, myös muun muassa uuden albumijulkaisun ja 40-vuotismuistelmakirjan merkeissä.

Rauma Blues on perinteinen osa kesääni. Olen nähnyt ja seurannut Rauma Bluesin toimintaa läheltä ja aktiivisesti alusta alkaen. Honey B & T-Bones on esiintynyt Rauma Blues -festareilla aivan ensimmäisestä tapahtumasta lähtien. Jollen ole ollut lavalla, olen ollut mukana menossa yleisössä tai bluestoimittajana, kuvaa Esa Kuloniemi syvää yhteyttään festareihin.

Erikoisvieraana Honey B & T-Bonesin eli HBTB:n keikalla on toinen instituutio, suomalaisen räpin pioneeri Paleface. HBTB:n ja Palefacen polut ristesivät ja varhaisessa vaiheessa 90-luvulla ja heillä on yhteistä esiintymis- ja yhteistyöhistoriaa vuosien varrelta monísta yhteyksistä. Paleface on myös tekstittänyt HBTB:n musiikkia. Raumalla luvassa on ainutlaatuinen keikka.

– Odotan hyviä fiiliksiä! Keikka tulee olemaan uniikki – ei kannata missata! Yleisöllä on odotettavissa riemua ja tunteenpaloa, lupaa Aija Puurtinen.

Paleface on tullut Rauma Bluesin kanssa tutuksi jo asuessaan Raumalla lyhyesti 90-luvulla. Räpin suurmies komppaa Puurtisen odotuksia.

– Tämän vuoden Rauma Bluesin line-upissa itseäni kiinnostaa erityisesti Toronzo Cannon ja englantilainen Kyla Brox, jonka isä on Jimi Hendrixin parhaana valkoisena blueslaulajana pitämä Victor Brox. Omalta keikaltamme odotan hillittömiä säväreitä! Mahtavaa päästä räppäämään tässä ympäristössä ja tällä ainutlaatuisella bändillä. Setistä tulee
varmasti stydi ja yllättävä! Paleface innostuu.

– On supernastaa päästä Rauma Bluesin lauteille — monestakin syystä. Ensinnäkin korona-lockdownit ovat olleet muusikolle pitkät ja raskaat: tarvitsemme kaikki näitä yhteisiä hetkiä, niin yleisö kuin esiintyjätkin, molemmilla puolilla paineaitaa. Toiseksi, pääsen lavalle yhdessä Honey B & The T-Bonesin kanssa. Esa ja Aija ovat tekijöitä, joita arvostan korkealle! 

HBTB:n musiikki on aina laadullisesti varmaa ja silti sopivan rouheasti yllättävää. Psykedeeliset värit tyrskyävät yhteen bluesin, funkin ja garagerockin kanssa. Tuloksena on persoonallista, evolutiivista ja tässä ajassa elävää musiikkia. 

Samalla tavoin Paleface ei karta itsensä haastamista. Hänen musiikillinen uteliaisuutensa ja tiedonhalunsa on loputon. Rauma Bluesin esiintymisen yhteisosiossa kuullaan kummallekin artistille läheisiä musiikkityylejä: bluesia, gospelia, työlauluja ja funkia – höystettynä hiphopilla ja räpillä, joiden juuret löytyvät Palefacen mukaan juurimusiikista nekin.

– Olen tutkinut mustan musan juuria ja diggaillut bluesia junnusta asti. Kun räpin traditiota kelaa taaksepäin, palataan vääjäämättömästi puuvillapelloille. Mulla on suuri kunnioitus bluesin mestareita kohtaan, Paleface painottaa. 

* * * * * * *

LISÄTIEDOT

KOLME PÄIVÄÄ BLUESIA ELOKUUSSA

  • Rauma Blues -festarit tunnetaan vuodesta toiseen tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta. Kahtena viime vuonna kaivattu teltta-areenan pääkonsertti on jouduttu peruuttamaan kokonaan, mutta viimein vuonna 2022 on Rauman elokuussa on bluesjuhlan tuntua.
  • Maailmanlaajuisesti kansainvälisen blueskentän ykkösfestivaaleihin lukeutuvan Rauma Bluesin perinnettä pitävät yllä vuosittain lukuisat kansainväliset ja kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, jotka laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa.
  • Paluu Rauma Bluesin traditionaaliseen pääkonserttiin teltta-areenalle tietää myös kaivatun VIP-puolen mukanaoloa festareilla. VIP-lippujen hintaan kuuluu aiempien vuosien tapaan konserttilipun lisäksi muun muassa usean ruokalajin buffet-illallinen ja muuta tarjoilua.
  • Tuttuun tapaan bluesin tahtiin rokataan myös perjantaisilla bluesklubikeikoilla raumalaisissa ravintoloissa 12.8. Vuonna 2020 Rauma Blues kasvoi kolmipäiväiseksi, ja niinpä tänäkin vuonna lauantaisen pääkonsertin ja perjantaisten klubikeikkojen rinnalle nousee tänä vuonna kolmaskin bluesbileilta: festarit startataan käyntiin jo torstai-iltana 11.8.
  • Rauma Blues ry. tiedottaa myöhemmin pääkonsertin VIP-menun sekä tarkempaa tietoa torstain ja perjantain blues-illoista.
  • Lauantaisen 13.8.2022 pääkonsertin ennakkonettiliput ovat myynnissä. Myös vuosien 2020 ja 2021 peruutettuihin pääkonsertteihin ostetut liput käyvät tämän vuoden pääkonserttiin tietyin ehdoin (kts. kohta LIPUNMYYNTI).
  • VIP-lippujen myynti ja paikalliset ennakkomyynnit alkavat myöhemmin ja niistä tiedotetaan erikseen.

RAUMA BLUES -PÄÄKONSERTIN LAUANTAIN 13.8.2022 ARTISTIT:
LEHDISTÖMATERIAALI JA LISÄTIETOLINKIT

Lehdistökuvissa Rauma Blues 2022 -pääkonsertin 13.8. artistit.
Voit ladata lehdistökuvat allaolevista artistikohtaisista kuvalinkeistä (alla).

PEPE AHLQVIST & TOMI LEINO TRIO feat. HARRI TAITTONEN (FIN)

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.


Kotisivu: www.pepeahlqvist.com
  

Kotisivu: www.tomileinotrio.com 

Facebook: www.fb.com/pepeahlqvistwithtomileinotrio 

YouTube: www.youtube.com/channel/UC-KTO_xblYOQTCikmvL7Vug

HONEY B & T-BONES feat. PALEFACE (FIN)

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.

Kotisivu: www.hbtb.net 

Facebook: www.fb.com/honeybtbones
Facebook: www.fb.com/PalefaceOfficial
Instagram: @honeybtbones www.instagram.com/honeybtbones/
Instagram: @palefaceofficial www.instagram.com/palefaceofficial  

Twitter: @HoneyBTBones www.twitter.com/honeybtbones 

YouTube: HBTB www.youtube.com/channel/UCVnhniO5Qf6xLqYMZZgyBHw
YouTube: Paleface www.youtube.com/channel/UC-JkhjiAC31L6ZRuDMDI13w

KYLA BROX (GB)

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.


Kotisivu: www.kylabrox.com
 

Facebook: www.fb.com/KylaBroxPage 

Instagram: @kylabrox www.instagram.com/kylabrox 

Twitter: @kyla_brox www.twitter.com/kyla_brox

 

VANESSA COLLIER (USA)

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.


Kotisivu: www.vanessacollier.com

Facebook: www.fb.com/music.vanessacollier
Instagram: @v_ness_sax www.instagram.com/v_ness_sax 

Twitter: @vcolliersax www.twitter.com/vcolliersax 

YouTube: www.youtube.com/channel/UCEnvLO8QaX-nXNPCDVBTyCw 

TORONZO CANNON (USA)

Lataa lehdistökuvat tästä linkistä.

Kotisivu: https://toronzocannon.com/ 

Facebook: www.facebook.com/toronzocannon 

Instagram: @toronzocannon www.instagram.com/toronzocannon
Twitter: @toronzocannon www.twitter.com/ToronzoCannon 

YouTube: www.youtube.com/channel/UC6opJT-SfDiVyZdcDaYXlZw 

RAUMA BLUES ONLINE

Kotisivu: www.raumablues.fi

Facebook: www.fb.com/raumablues

Twitter: @raumablues www.twitter.com/raumablues

Instagram: @raumablues www.instagram.com/raumablues

#raumablues #feelgoodfestival

LIPUNMYYNTI

* Festivaalin pääkonsertin 13.8. nettilippuja myy ennakkoon valtakunnallisesti Lippu.fi

* Pääkonsertin 13.8. lippuja tulossa myyntiin kevään aikana myös ennakkomyyntipisteisiin Raumalla ja Porissa. Ennakkomyyntipisteet julkaistaan myöhemmin.

* Pääkonsertin 13.8. VIP-liput tulossa myyntiin kevään aikana. VIP-menusta ja -lipuista tiedotetaan myöhemmin.

* Lippujen hinnat:

– Lauantain 13.8. Rauma Blues -pääkonsertin ennakkoliput 55€ (+nettilippuihin lisätään lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 60€


LIPPU.FI:N KAUTTA VUODEN 2020 FESTIVAALEILLE OSTETTUJEN ENNAKKOLIPPUJEN UUDELLEENKÄYTTÄMINEN

* Rauma Bluesiin vuonna 2020 joko normaalihinnalla 55€ tai early bird -hinnalla 45,50€ (+ Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut) lunastetut liput käyvät lauantain 13.8.2022 pääkonserttiin sellaisenaan.
* Tällaisen lipun tunnistaa lipussa mainitusta 55€:n tai 45,50€:n hinnasta ja vuoden 2020 pääkonserttipäivämäärästä (15.8.2020).

LIPPU.FI:N KAUTTA VUODEN 2021 FESTIVAALEILLE OSTETTUJEN ENNAKKOLIPPUJEN UUDELLEENKÄYTTÄMINEN

* Myös Rauma Bluesiin vuonna 2021 hinnalla 40€ (+ Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut) lunastetut liput voi käyttää lauantain 13.8.2022 pääkonserttiin, mutta tällaisen lipun vuoden 2022 festivaaleille käyttävältä peritään pääkonsertin sisäänkäynnillä 15€:n lisämaksu per henkilö, jolloin lipun kokonaishinta tulee vastaamaan sekä vuoden 2020 pääkonserttiin ostetun että vuoden 2022 pääkonserttiin ostettavan normaalihintaisen lipun kantahintaa. 

* Tällaisen lipun tunnistaa lipussa mainitusta 40€:n hinnasta ja vuoden 2021 pääkonserttipäivämäärästä (14.8.2021).

KOMMENTOINTI, LISÄTIEDOT JA MATERIAALITIEDUSTELUT

KOMMENTOINTI / RAUMA BLUES

Tunnu Pärssinen / Rauma Blues Ry.

044 533 4045 / tunnu.parssinen@raumablues.fi

ARTISTIEN HAASTATTELUPYYNNÖT, LISÄTIEDOT TAPAHTUMASTA SEKÄ LEHDISTÖMATERIAALI

media@raumablues.fi

LEHDISTÖN AKKREDITOINTI TAPAHTUMAAN

media@raumablues.fi

LEHDISTÖTIEDOTUS

Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency & Mindtrix Oy co. Rauma Blues Ry.

050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.fi

PIENI SUURI RAUMA BLUES

    Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla. 

    Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Sittemmin Rauma Blues on vakiintunut kolmipäiväiseksi blueskansan kesän kohokodaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

   Lisää taattua meininkiä on poikkeuksellisten taukovuosien jälkeen luvassa tänä vuonna, kun lukuisat bluestähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2022. 

   Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta harvoja pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko festivaalin historian ajan ollut vain 4-6-henkinen. Festivaalin ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.