Rauma Bluesin torstai- ja perjantaiklubeilla esiintyvät LUMBERJACKS, HAMID MOEINI BAND, FRIM-FRAM DUO ja JO’ BUDDY

”Olemme tulessa – hiki virtaa ja meininki on kauhea!”

35. Rauma Blues järjestetään kolmipäiväisenä elokuun puolivälissä. Lauantaisen 15.8. Kulttuurikuppila Brummin pääkonsertin lisäksi festivaali koostuu neljästä bluesklubista torstaina 13.8. ja perjantaina 14.8. Kukin klubi bluesrokataan paikallisessa ravintolassa kotimaisen esiintyjän tahtiin. 

Bluesklubien vuoden 2020 esiintyjät ovat Lumberjacks, Hamid Moeini Band, Frim-Fram Duo ja Jo’ Buddy. Bluesklubiravintoloita ovat Ravintola Kallio, Ravintola Buena Vista, Café Sali sekä Wanhan Rauman Kaffebar. Ravintola Kallion bluesklubiin Lumberjacks-keikalle liput ovat 10€ (ovelta), muihin bluesklubeihin on vapaa pääsy.

Kotimaista laatua, monipuolista bluesia ja pilkettä silmäkulmassa

Torstaina 13.8. festivaalin klubipaikkana on ensimmäistä kertaa tunnelmallinen Wanhan Rauman KaffeBar, jossa Rauma Bluesin starttaa klo 19 kotimaisen bluesskenen kiintotähti Jo’ Buddy eli Jussi Raulamo. Elämäntyöpalkittu roots- ja rytmimusiikin kansallisaarre on keikkaillut jo 37 vuoden ajan kaikkiaan 16 maassa ja julkaissut tusinan verran pitkäsoittoja. Jo’ Buddyn repertuaari on sataprosenttisen omavarainen ja elämänmakuinen sulatusuuni, jossa yhdistyvät nautittavaksi kokonaisuudeksi ragtime, rhythm ’n’ blues, swamp blues, rock ’n’ roll, country ja gospel.

Jo’ Buddy saapuu Raumalle edustamaan kotimaisen bluesin huippua tälläkin kertaa mielellään ja pitää festivaalia tasokkaana myös tänä vuonna, poikkeuksellisen pienestä mittakaavasta huolimatta – unohtamatta rakkautta itse kaupunkia kohtaan.

– Rauma Blues on maamme korkealaatuisin pitkänlinjan bluestapahtuma, joka ei ole vesittänyt linjaansa ja joka on tarjonnut joka kerta positiivisia yllätyksiä. Rauma on idyllinen kesäkaupunki, kuin räätälöity tällaiselle hyvänmielen tapahtumalle, Jo’ Buddy hehkuttaa.

– Tervetuloa Rauma Blues -festarille todistamaan tänäkin vuonna, kuinka kotimaisella laadulla voi rakentaa maailmanluokan festarin!

Perjantaina 14.8. jatketaan vanhassa Raumassa perinteiseen tapaan Café Salin bluesklubilla, jossa esiintyy klo 19 alkaen Frim-Fram Duo, eli Juki Välipakka ja Sirpa Suomalainen. Kokoaan suuremman kuuloinen duo soittaa monipuolista ja svengaavaa bluesia mukaansatempaavalla otteella, ohjelmistossaan sekä tyylikkäitä originaaleja että rullaavia cover-klassikoita. Pitkän linjan muusikot Välipakka ja Suomalainen ovat keikkailleet Frim-Fram Duona kuuden vuoden ajan ja julkaisseet kaksi albumia.

– On erittäin kivaa päästä esiintymään elävälle yleisölle pitkän tauon jälkeen. Vaikka poikkeusolot ovatkin vielä voimassa jollain tasolla ja tilanne päällä, voimme nauttia jokaiselle tarpeellisesta yhteisöllisyydestä ja kokemusten jakamisesta tässä hienossa tapahtumassa, Välipakka pohtii.

– Tulemme antamaan kaikkemme! Meiltä voi odottaa intensiivistä ja hyväntuulista esiintymistä sekä monipuolista bluesia ryyditettynä pilkkeellä silmäkulmassa.

Raumalainen huippukitaristi Hamid Moeini: ”Luvassa on todellakin kovaa meininkiä!”

Perjantain pitkäikäisin ja legendaarisin bluesklubipaikka lienee Ravintola Buena Vista, jossa bileet pistää pystyyn Hamid Moeini Band klo 20.30. HMB koostuu pitkänlinjan muusikoista Tare Lehtosesta, Mika Haanpäästä sekä raumalaisesta Hamid Moeinista

Vuosituhannen alussa ahkerasti keikkaillut ja muun muassa Pori Jazzeilla ja RMJ:ssä esiintynyt HMB jäi 12 vuotta sitten tauolle laulaja-kitaristi Hamid Moeinin aloitettua Herra Ylppö & Ihmiset -bändin kitaristina. Myös Lehtonen ja Haanpää ovat soittaneet useissa suomalaistähtien taustabändeissä.

Kitaransoitolle täysipäiväisesti omistautunut Moeini tunnetaan miehenä, joka taltuttaa sähkökitarallaan Jimi Hendrixin vaikeimmatkin soolot. Moeini tuo kokoonpanonsa kera Buena Vistaan bluesia psykedeelisellä otteella. Luvassa on covereita muun muassa Jimi Hendrixiltä, Stevie Ray Vaughanilta, Freddie Kingiltä ja The Metersiltä.

– Rauma Blues on Suomen mittakaavassa merkittävä festivaali ja minulle raumalaisena suuri ylpeyden aihe. On kunnia olla mukana. Buena Vistassa on kiva soittaa ja mahtava olla, Moeini innostuu.

– Nyt, kun tänä poikkeuksellisena keväänä ja kesänä on ollut niin pitkä keikkatauko, olemme tulessa! On kovat poltteet päästä soittamaan. Pitkän tauon jälkeen on monesti paremmassa kunnossa kuin aiemmin, koska soittaminen jäsentyy tauon aikana henkisesti oikeaan. Luvassa on todellakin kovaa meininkiä – piristävänä lisänä festareille pientä psykedeelistä sävyä ja funkin vivahdetta!

Lumberjacksin Jakke Salo: ”Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan nähdäkseen maailmanluokan esityksiä – suosi suomalaista ja support your local!”

Bluesklubit huipentuvat tuttuun tapaan Ravintola Kallioon Lumberjacksin siivittämänä klo 22.30. Lumberjacks on edustanut Suomen blueskenttää maailmallakin muun muassa International Blues Challenge -tapahtumassa Memphisissä tämän vuoden tammikuussa. Edustustehtävät jatkuvat Puolassa ensi vuonna European Blues Challenge -mittelöissä. 

Lumberjacks, eli tunnetut muusikot Urmas Big Hand” Niemi, Jakke Salo, Chef Kivimäki ja JanneMilk Drinkin’ ” Käpylä, tuo myös Rauman elokuiseen perjantai-iltaan rohkean sekoituksensa juurimusiikin eri tyylejä laajassa kirjossa – toinen jalka upoksissa tiukasti bluesiin, mutta toisen ottaessa askeleita milloin mihinkin suuntaan raja-aidoista välittämättä. Yhtye luottaa pitkään kypsyteltyyn bändisointiinsa, jossa jokaisen panos on tärkeä osa kokonaisuutta. Lumberjacksin jokainen soittaja on myös väkevä vokalisti, joten soundiin kuuluvat olennaisena osana vahvat taustalaulut.

Rauma siintää jo Lumberjackien odotuksissa.

– Rauma Blues on Suomen kärkipään bluestapahtuma. Eikä Vanha Rauma ole suotta maailmanperintökohde. Myös meren läheisyys on jotain maagista näin sisämaan asukille. Todella hieno paikka! hehkuttaa Kivimäki, joka esiintyy Lumberjacks-kokoonpanon perjantaikeikan lisäksi myös Rauma Bluesin lauantaisessa pääkonsertissa.

– Rauma Bluesissa mukana oleminen on meille suuri kunnia. Otamme haasteen vastaan vetämällä kauden parhaita suorituksia juuri Raumalla! Niemi lupaa.

Pitkä keikkatauko on teroittanut myös Lumberjacks-ryhmän parhaimmilleen.

– Pääsemme pitkästä aikaa taas yleisön eteen soittamaan. Lumberjacks on parhaimmillaan livenä, kun hiki virtaa ja meininki on kauhea, Käpylä kertoo.

– Olen varma, että kaikilta esiintyjiltä tullaan näkemään erinomaisia keikkoja. Kaikki ovat odottaneet, että pääsevät takaisin lavoille tekemään sitä, mitä eniten rakastavat. Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan nähdäkseen maailmanluokan esityksiä. Suosi suomalaista ja support your local, säestää Salo.

LISÄTIEDOT

Festivaalin pääpäivän soundin määräävät kärkikastin bluestriot. Lauantaina 15.8. esiintyvät bluesin huipulle asemansa vakiinnuttaneet Micke & Lefty feat. Chef ja Tomi Leino Trio sekä tuore bluesrock-tähtiin kovaa vauhtia nousussa oleva kokoonpano, raumalaisten paikallisylpeys KallaBlöös. Lauantain bileet pistetään pystyyn poikkeuksellisesti Kulttuurikuppila Brummissa. Pääkonsertin jo aiemmin julkistetuista artisteista löytyy lisätietoa festivaalin kotisivulta raumablues.fi .

Liput Rauma Bluesin vuoden 2020 pääkonserttiin Kulttuurikuppila Brummiin maksavat 20€ (verkkokaupassa lisäksi toimitus- ja käsittelykulut). Lippuja voi ostaa ennakkoon Brummin sekä Raumalla Hotelli Kalliohovista ja Ravintola Buena Vistasta. Lippuja myydään myös Brummin ovella pääkonsertti-iltana klo 20 alkaen.

LUMBERJACKS

Kotisivu: www.lumberjacksband.com
Facebook: www.fb.com/lumberjackstheband

HAMID MOEINI BAND

Facebook: www.fb.com/HamidMoeiniBand 

FRIM-FRAM DUO

Kotisivu: www.frimframmusic.com 
Facebook www.fb.com/duofram
Instagram www.instagram.com/frimframquartet/
YouTube www.youtube.com/channel/UC0s2roNwqlRGTeSQB1uzIgQ

JO’ BUDDY

Kotisivu: https://ram-bam.com/jo-buddy/ 
Facebook: www.fb.com/joey.buddy
YouTube: www.youtube.com/watch?v=zrGhYjvaxu8

RAUMA BLUES ONLINE

Kotisivu: www.raumablues.fi
Facebook: www.fb.com/raumablues
Twitter: @raumablues www.twitter.com/raumablues
Instagram: @raumablues www.instagram.com/raumablues

#raumablues #feelgoodfestival #stillgottheblues

RAUMA BLUES 2020

Torstaina 13.8. Wanhan Rauman KaffeBar klo 19: Jo’ Buddy
Perjantaina 14.8. Café Sali klo 19: Frim-Fram Duo
Perjantaina 14.8. Ravintola Buena Vista klo 20.30: Hamid Moeini Band
Perjantaina 14.8. Ravintola Kallio klo 22.30: Lumberjacks
Lauantaina 15.8. Kulttuurikuppila Brummi, ovet auki alk.klo 20: Micke & Lefty feat. Chef, Tomi Leino Trio ja KallaBlöös

LIPUNMYYNTI

* Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on alkanut. Ennakkoon lippuja myydään: 

– Brummin verkkokaupassa: https://brummi.maksutin.fi/payment/raumablues 

– Raumalla Hotelli Kalliohovissa ja Ravintola Buena Vistassa

* Lippujen hinnat:

– Lauantain pääkonsertin liput 20€ (+nettiennakkolippuihin lisätään verkkokaupan omat käsittely- ja toimituskulut 1,50€)

– Torstain ja perjantain bluesklubit: Ravintola Kallioon liput 10€ (ovelta), muihin bluesklubeihin on vapaa pääsy

PIENI SUURI RAUMA BLUES

  Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla. 

    Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Vuosien varrella tapahtuma vakiintui kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

   Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 35. kerran, kun bileet laitetaan pystyyn poikkeuksellisissa merkeissä järjestettävillä festivaaleilla Kulttuurikuppila Brummissa vuoden 2020 elokuun puolivälissä. Kansainvälisten tähtien sijaan laadukasta Rauma Blues -perinnettä jatkavat nyt kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, ja teltta-areena vaihtuu paikallisiin ravintoloihin – mutta samanaikaisesti festivaali laajenee kolmipäiväiseksi.

   Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin. Tapahtumaorganisaatio on ollut alusta asti vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.