”Stage kuumaksi ja paikat remonttiin!”

ErjaLyytinen-ATsRootsRamblin
29.03.2023
Rauma Bluesin pääkonsertissa lauantaina 12.8. esiintyvät kitarakuningatar ERJA LYYTINEN ja raumalaisylpeys AT’S ROOTS & RAMBLIN’

Rauma Blues järjestetään elokuun toisena viikonloppuna torstaista lauantaihin 10.8—12.8.2023.

Lauantain 12.8. kaupungin keskustan teltta-areenan pääkonsertissa lauteille nousevat maailmanluokan kitaristi, blueskuningatar Erja Lyytinen sekä swinging rock’n’rolliaan Raumalta kansainvälisillekin kentille vienyt AT’s Roots & Ramblin’.

Jälleen kerran stagella siis kuullaan legendaarista koko kansan tuntemaa bluestähteä, joka on vieraillut myös Rauma Bluesissa jo useasti aiemminkin – höystettynä uudella, yllättävälläkin twistillä.

Rauma Bluesin pääkonsertissa esiintyy myös kolme kansainvälista bluesin kärkinimeä, jotka julkaistaan huhtikuun aikana. Nettiennakkoliput ja VIP-liput pääkonserttiin ovat jo myynnissä. Festareiden blueklubien artisteista tiedotetaan kevätkesän aikana.

Alla tarkempia tietoja pääkonsertin kotimaisista artisteista ja heidän kommenttejaan sekä infoa festivaalin lipunmyynnistä.


Erja Lyytinen: ”Helkutinmoinen rokkikeikka janoiselle festariyleisölle!”

European Blues Awardseissa parhaana kitaristina vuonna 2017 palkittu Suomen blueskuningatar Erja Lyytinen on niittänyt mainetta kansainvälisissä bluespiireissä jo vuosikymmenien ajan, ja vauhti vain kiihtyy.

Lyytisen musiikillinen paletti on laaja: modernia ja vanhaa bluesia yhdistettynä progressiivisiin sävyihin. Syksyllä 2022 julkaistu albumi Waiting For The Daylight on Lyytisen aikaisempaa tuotantoa raskaampaa ja entistäkin progressiivisempaa: ilmaisu on liikkunut kohti hard rockia ja classic rockia, unohtamatta kuitenkaan Lyytisen tiukasti bluesiin istutettuja juuria.

Albumia on suitsutettu ja soitettua radioissa ympäri maailman, USA:ta ja Australiaa myöten. Lyytinen on myös näkyvä kasvo maailmanluokan kitaristilehdissä niin haastatteluissa kuin erinäisten tunnustusten merkeissä. Hänen viimeaikaiset saavutuksensa ovatkin toinen toistaan huimempia.

Aiemmin tänä vuonna Lyytinen oli ensimmäisenä suomalaisena ehdolla Kanadan Maple Blues Awardseissa, kansainvälisen artistin kategoriassa. Uusimmalta albumilta löytyvän Bad Seed -kappaleen kitarasoolo äänestettiin arvostetun Guitar World -lehden lukijaäänestyksessä vuoden 2022 kymmenenneksi parhaaksi kitarasooloksi, maailman kovimpien kitaristien joukkoon.

Vuonna 2020 Lyytinen valittiin maineikkaan Total Guitar -lehden äänestyksessä maailman parhaista kitaristeista toiselle sijalle kategoriassa Top 10 Best Players Right NowKymmenen tämän hetken parasta soittajaa, ja vuonna 2019 Guitar World -lehden äänestyksessä maailman 14. parhaaksi nykyajan blueskitaristiksi.

Suomen musiikin kunniagalleriaan valittu ja oman tähtensä suomalaisen musiikin Walk of Famelle Tampereelle saanut Lyytinen saapuu Raumalle jo ties kuinka monetta kertaa. Yksi hänen ensimmäisistä isoista festarikeikoistaan oli nimenomaan Rauma Bluesissa vuonna 2002. Sittemmin hän on esiintynyt Rauma Bluesissa useasti, ja esimerkiksi viime vuonna keikkaillut myös Kulttuurikuppila Brummissa. Kaupunki on siis maailmanvalloittajalle kovin tuttu.

– Raumalle on aina mukava tulla. Rauman murre on savolaiselle rokkimimmille haaste, mutta kielimuurit murtuvat ystävällisten raumalaisten kanssa hyvinkin helposti, Lyytinen nauraa.

– Odotan erittäin hurmoksellista Rauma Bluesia. Poikkeusajat ovat viimeinkin ohitse ja yleisö janoaa taas musaa ja kulttuuria ja yhteisiä kokemuksia. Upeaa myös, että Raumalle on saatu kunnon liveklubikin, Brummi, tukemaan vuosittaista festivaalitoimintaa!

Lyytinen maalailee lupauksissaan yleisön mieliin jo ikimuistoista festarikokemusta Rauma Bluesissa – uusimman albuminsa biisien ja vuosien varrella livesettiin valikoituneiden lempiralliensa säestämänä.

– Mikä sen parempaa, kuin viileä olut kädessä, lempibändi lavalla ja ympärillä muutama tuhat samanhenkistä hikistä ja innostunutta musadiggaria fiilistelemässä estottomasti kesän yhteistä kohokohtaa! Lyytinen visioi.

– Tämän keikan tarkoituksena on laittaa paikat sopivasti ”remonttiin”, eli vetää helkutinmoinen rokkikeikka janoiselle festariyleisölle!


AT’s Roots & Ramblin’: ”Energinen show kunnon tykityksellä!”

AT’s Roots & Ramblin’ on yhtä kuin Arttur ”AT” Teränen (kitara ja laulu), Oliver Westerberg (rummut) ja Mikko Korpi (basso).

Nuori trio hurmaa yleisöjä omalla uniikilla soundillaan, freshillä kosketuksellaan rock’n’rolliin ja energisillä keikoillaan. Kokoonpano itse kutsuu musiikkiaan swingin’ rock’n’rolliksi, joka nojaa isoihin sovituksiin ja pelkistettyyn, mutta samaan aikaan massiiviseen soundimaailmaan.

Yhtyeen uusin julkaisu on Ramblin’ Wild Until Chrtismas, joulukuussa 2022 julkaistu joulu-EP. Viimeisin täyspitkä albumi nimeltään Golden Lane julkaistiin 2021. Molemmat muodostavat rock-, swing-, jazz-, big band-, roots-, country- ja rhythm’n’blues -musiikkigenreyhdistelmästä ehjän kokonaisuuden.

Debyyttialbuminsa Notes From The Backwoods vuonna 2019 julkaissut ryhmä on kiertänyt kotimaan lisäksi esimerkiksi Ruotsissa yhdessä Fatboyn kanssa sekä Englannissa Rockabilly Rave -festareilla. Yhtyeen musiikkia on soitettu ympäri maailmaa suurilla radiokanavilla. AT’s Roots & Ramblin’ on myös noteerattu merkittävillä Spotify-listoilla.

Rauma Bluesin keikalla trioa täydentää myös Risto Kauppinen (tenorisaksofoni). Keulahahmo Arttur ”AT” Teränen on raumalaisena roots-muusikkona kovin ylpeä raumalaisesta bluesfestarista — ja sen pääkonserttiin esiintymään pääsemisestä.

– Rauma Blues on ollut minulle aina kova juttu! Olemme bändin kanssa fiiliksissä tulevasta Rauma Blues -keikasta, Teränen hehkuttaa.

– On hienoa päästä kotikaupungin legendaarisille festivaaleille!

Kollegoiden, blues-fanien, oman musiikkinsa kuuntelijoiden ja ystäviensä kohtaamista sekä Rauma Bluesin tunnelmaa odottava AT lupaa ryhmänsä starttaavan festarin pääkonsertin vauhdilla käyntiin.

– Keikka tulee olemaan energinen show kunnon tykityksellä, paljastaa Teränen.

– Stage tulee jäämään kuumaksi! Me emme säästele soiton emmekä esiintymisen puolesta.


Rauma Blues -pääkonsertin lauantain 12.8.2023 kotimaiset artistit:

Erja Lyytinen (FIN)
At’s Roots & Ramblin’ (FIN)

Lipunmyynti

* Festivaalin pääkonsertin 12.8. ennakkoliput ovat nyt myynnissä!

 • Nettilippuja myy ennakkoon valtakunnallisesti Lippu.fi.
 • Ennakkolippuja tulossa myyntiin kevään aikana myös ennakkomyyntipisteisiin Raumalla. Ennakkomyyntipisteet julkaistaan myöhemmin.
 • Ennakkoliput 60€ (+nettilippuihin lisätään lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 65€
 • * Pääkonsertin 12.8. VIP-liput ovat myös nyt myynnissä.
 • VIP-lippujen tilaukset sähköisesti tästä linkistä: https://forms.office.com/e/280QvLFnB2
 • Lisätietoja VIP-alueesta ja lipuista saat Hovin myyntipalvelusta: sales@hovihotels.fi / 010 229 5210
 • VIP-lipun hinta on 165€/kpl, sisältäen sisäänpääsyn, ohjelman, alkumaljan, buffet-illallisen, ½ pulloa viiniä sekä yöruuan.

Kolme päivää bluesia elokuussa

 • Rauma Blues -festarit tunnetaan vuodesta toiseen tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta.
 • Kansainvälisenkin blueskentän ykkösfestivaaleihin lukeutuvan Rauma Bluesin perinnettä pitävät yllä vuosittain lukuisat kansainväliset ja kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, jotka laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa.
 • Teltta-areenan pääkonsertin VIP-lippujen hintaan kuuluu aiempien vuosien tapaan konserttilipun lisäksi muun muassa usean ruokalajin buffet-illallinen ja muuta tarjoilua.
 • Tuttuun tapaan bluesin tahtiin rokataan myös bluesklubikeikoilla raumalaisissa ravintoloissa torstaina 10.8. ja perjantaina 11.8.
 • Rauma Blues ry. tiedottaa myöhemmin pääkonsertin loput artistit sekä tarkempaa tietoa torstain ja perjantain blues-illoista.
 • Lauantaisen 12.8.2023 pääkonsertin ennakkonettiliput ovat myynnissä. Ennakkolippuja on tulossa huhtikuun aikana myyntiin myös paikallisiin ennakkolippumyyntipaikkoihin Raumalla.
 • Myös pääkonsertin VIP-liput ovat myynnissä. VIP-menusta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Rauma Blues Online

JAA: