Elokuussa 33. Rauma Bluesin päätapahtuman lavalla tulevat irrottelemaan moninkertainen Blues Music Awards 2018 -ehdokas Sugaray Rayford Band (U.S.A.), Blues Music Awards 2018 -ehdokas Annika Chambers (U.S.A.). ja Grammy-ehdokas Guitar Slim Jr. (U.S.A.). Pohjoismaiden blueskärkeä edustavat J.T.Lauritsen & The Buckshot Hunters (Norja) sekä Slim Butler & The SlimCuts (Suomi).

Omien sanojensa mukaan festareiden amerikkalaistähdet odottavat jo malttamattomina ensimmäistä keikkaansa Suomessa.

Luvassa vauhtia ja viihdykettä

Nelinkertainen Blues Music Awards 2018 -ehdokas Sugaray Rayford saapuu Rauma Bluesiin kuusimiehisen bändinsä kera.
– Olemme kuulleet, että Rauma Blues on upea festivaali ja odotamme Raumalla esiintymistä innolla, toteaa Sugaray.

– Toivomme, että valloitamme uusia kuulijoita. Haluamme myös itse päästä nauttimaan Rauma Bluesin hengestä ja ihmisistä.

Sugarayn keikkoja kehutaan kautta maailman vauhdistaan ja energisyydestään. Miehen itsensä mukaan keikka Rauma Bluesissa nousee samalle maailmanluokan tasolle.

– Annamme aina lavalla 110% ja yhteys yleisöön on meille erittäin tärkeää, joten meiltä voi odottaa energistä, vauhdikasta ja viihdyttävää esitystä Raumallakin, lupaa Sugaray.

– Emme itsekään malta odottaa Rauma Bluesin kokemista!

Annika Chambers: ”Takaan, että haluatte tanssia tahdissamme!”

Bluesin nuorta polvea edustava nouseva tähti, kaksi albumia julkaissut Annika Chambers on Blues Music Awards -ehdokas vuosilta 2018 ja 2015. Rauma Bluesista Chambers on kuullut pelkkää hyvää. Hän kertoo olleensa kaikesta kuulemastaan erityisen vaikuttunut.

– Olen innoissani oman showni tuomisesta Rauma Bluesiin. Siitä tulee loistavaa! Chambers hihkuu.

– Haluan paikallaolijoiden pääsevän nauttimaan siitä mitä teemme ja miten.

On helppo uskoa näin tapahtuvan, kun kuuntelee, miten Chambers jatkaa tulevaa Rauman keikkaansa koskevia ennakkopaljastuksia.

– Upeaa musiikkia Texasista, paljon energiaa ja eloa, vakuuttaa Chambers.

– Takaan, että haluatte nousta ylös penkeiltänne tanssimaan meidän tahdissamme!

Guitar Slim Jr:n aisapari Frank Spangler: ”Rauman keikasta tulee mahtava!”

New Orleansin kovimpiin kepittäjiin kuuluva kitarakuningas ja Grammy-ehdokas Guitar Slim Jr. on jatkanut menestyksekkäästi nimekkään isänsä viitoittamalla tiellä omalla tyylillään.

Stevie Ray Vaughanin kanssa vuosia yhdessä musisoinut elävä legenda tuo Rauma Bluesiin mukanaan myös vuosikymmeniä blueskenttään monin tavoin vaikuttaneen Frank Spanglerin, jonka kanssa on julkaisemassa yhteisen albumin tänä kesänä.

– Odotamme jo malttamattomina matkaa Suomeen, kertoo Spangler.

– Rauma Blues -festareiden pitkä historia huomioiden olemme suorastaan riemuissamme, että meidät valittiin yhdeksi niistä bändeistä, jotka saavat esiintyä suomalaisille bluesfaneille.

Rauma Bluesin yleisön maine on kiirinyt merta edemmäs. Spangler kertoo Guitar Slim Jr:n ja koko bändin odottavan fiilistelevää suomalaisyleisöä ja aikovan laittaa lavalla parastaan.

– Guitar Slim Jr. vetää aina upean shown, Spangler toteaa.

– Uskallan luvata, että myös Rauman keikasta tulee mahtava!

Rauma Blues 2018

Vuodesta toiseen kiittävää palautetta niin yleisöltä, medialta kuin esiintyjiltä saanut Rauma Blues -festivaali lukeutuu maailmanlaajuisestikin blueskentän ykköstapahtumiin. Sekä bluesdiggareiden että ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama Rauma Blues järjestetään totuttuun tapaan elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 10. – 11. elokuuta.

Lauantain 11.8. päätapahtumaa juhlitaan jälleen teltta-areenalla Rauman ydinkeskustassa tutun tunnelmallisissa merkeissä. Rauma Blues VIP 2018 tarjoaa sielukasta ruokaa syvän etelän sydämestä ja pääkonsertin piha-alueen ruokatarjontaa viedään tänä vuonna uudistettuun street food -tyyppiseen suuntaan.

Perjantain klubikeikkojen artisteina kuullaan Café Salissa Mika Kuokkasta, ravintola Buena Vistassa Dave Forestfieldiä sekä Kulttuurikuppila Brummissa ainutkertaista Micke, Lefty & Chef feat. Eero Raittinen -kokoonpanoa.

Lisätietoja sekä perjantain klubien että lauantain pääkonsertin artisteista ja ohjelmasta löydät tämän tiedotteen INFO-osiosta sekä Rauma Bluesin kotisivulta osoitteesta www.raumablues.fi . Kotisivulta voi ladata myös lehdistökuvia artisteista. Yhdysvaltalaisartisteista on juuri julkaistu sivulla uusia lehdistökuvia.

INFO

LEHDISTÖMATERIAALI
Lehdistökuvissa kaikki Rauma Blues 2018 -pääkonsertin ja klubi-iltojen artistit. Yhdysvaltalaisista artisteista löytyy lehdistömateriaaleista nyt myös uusia valokuvia

Lehdistökuvat osoitteessa www.raumablues.fi/media

SUGARAY RAYFORD BAND

www.sugarayblues.com
Nelinkertainen Blues Music Awards 2018 -ehdokas CARON “SUGARAY” RAYFORD saapuu Rauma Bluesiin kuusimiehisen bändinsä kera. Sugaray aloitti muusikon uransa 7-vuotiaana kirkkokuorossa laulaen ja rumpuja soittaen. Gospel- ja soul-musiikin vaikutukset tuntee hänen musiikissaan edelleen. Sugaryan musiikkia kuvataankin enemmän tunteilla kuin kuulolla aistittavaksi, eikä hänen energinen lavaesiintymisensä jätä ketään kylmäksi. Dynaamisesta laulusta voi tunnistaa old school -kaikuja Muddy Watersin ja Otis Reddingin tyyliin. Lapsuutensa ankeista lähtökohdista bluesin huipulle noussut juurimusiikin suurmies ja electric bluesin kärkinimi on julkaissut useita albumeita ja ollut mukana monissa musiikki- ja bändiprojekteissa.

ANNIKA CHAMBERS

www.annikachambers.com
Bluesin nuorta polvea edustava nouseva tähti, texasilainen ANNIKA CHAMBERS on kaksinkertainen vuoden 2018 Blues Music Awards -ehdokas, oltuaan ehdokkaana jo aiemminkin. Suurimpia bluesfestivaaleja ahkerasti kiertänyt Chambers on vahvasti mukana viemässä bluesin sanaa seuraavalle sukupolvelle, mitä hän pitääkin suurena intohimonaan. Lapsuuden kirkkokuorovuosien tuomat gospel-vaikutteet näkyvät ja kuuluvat vahvasti Chambersin musiikissa ja esiintymisessä. Chambersin mahtavan äänen koetaan kolahtavan keikoilla syvälle sieluun.

GUITAR SLIM JR.

www.guitarslimjr.com
Eittämättä New Orleansin kovimpiin kepittäjiin kuuluva bluesin ”paha poika” GUITAR SLIM JR. on jatkanut menestyksekkäästi nimekkään isänsä viitoittamalla tiellä soittaen kitaraa lapsuudestaan alkaen. Grammy-ehdokkuudenkin debyyttialbumillaan napannut Guitar Slim Jr. on ammentanut musiikkiinsa elämästään, jonka tapahtumista ei bluesia puutu. Originaalilla saundillaan ja ainutlaatuisella äänialallaan kitarasankari vie bluesin aivan uudelle tasolle. Kerran Guitar Slim Jr:n livenä kokenut kaipaa usein yleisöön uudelleen ja uudelleen. Stevie Ray Vaughanin kanssa vuosia yhdessä musisoinut elävä legenda tuo Rauma Bluesiin mukanaan myös vuosikymmeniä blueskenttään monin tavoin vaikuttaneen Frank Spanglerin, jonka kanssa hän julkaisee tänä kesänä uuden albumin.

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi
www.facebook.com/raumablues
www.twitter.com/raumablues
www.instagram.com/raumablues

LIPUNMYYNTI

* Festivaalilippujen nettiennakkomyynti on alkanut
Valtakunnallisesti pääkonsertin lippuja myy Lippu.fi
* Raumalla pääkonserttilippuja saatavilla myös seuraavista ennakkomyyntipisteistä:
Hotelli Kalliohovi, Hotelli Raumanlinna ja ravintola Buena Vista.
* Lippujen hinnat:
– Lauantain päätapahtuma: ennakkoon 55 euroa (+käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 60 euroa.
– VIP-liput 150€, tiedustelut sähköpostitse sales@hovisales.fi tai puhelimitse 010 229 5 210.
– Perjantain klubi-ilta Kulttuurikuppila Brummissa: ovelta 12€.
– Perjantain klubi-illat Ravintola Buena Vistassa ja Café Salissa: vapaa pääsy.

PIENI SUURI RAUMA BLUES

Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla.

Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Tapahtuma on vakiintunut kaksipäiväiseksi blues-kansan kesän kohokohdaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

Lisää taattua meininkiä on tänä kesänä luvassa jo 33. kerran, kun lukuisat niin kansainväliset kuin kotimaisetkin blues-tähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn festivaaliyleisön rakastamalla teltta-areenalla Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2018.

Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta harvoja pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko 30 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.

Kuva © –