Perjantaiklubeilla esiintyvät MICKE, LEFTY & CHEF feat. EERO RAITTINEN sekä DAVE FORESTFIELD ja MIKA KUOKKANEN

Sekä bluesdiggareiden että ainutlaatuisten illanviettojen ystävien rakastama Rauma Blues järjestetään totuttuun tapaan elokuun toisena viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 10. – 11. elokuuta. Suosittujen perjantaiklubien kotimaiset artistit ovat nyt varmistuneet.

Tällä kertaa perjantai-illan viimeinen klubi bluesrokataan Kulttuurikuppila Brummissa, jossa menosta vastaa Dave Forestfield taustabändeineen. Ravintola Buena Vistassa biletunnelmasta vastaavat Micke, Lefty & Chef feat. Eero Raittinen ja Café Salissa fiilistelee harvinaisen soolokeikan merkeissä Mika Kuokkanen. Perjantaisille klubeille Buena Vistassa ja Café Salissa on vapaa pääsy, Kulttuurikuppila Brummin klubi-illan lipun hinta on 12€.
Artistien tarkemmat esittelyt löytyvät täältä.


Micke Björklöf lupaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Suomalaisen blueskentän kärkinimiin kuuluva Micke Björklöf on Blue Strip -yhtyeineen kovassa nousukiidossa kansainvälisillä bluesmarkkinoilla – ja yksi Rauma Blues -festareiden vakiokasvoista, jollei esiintymislavalla, niin vähintään yleisön joukossa. Tänä vuonna Björklöf nähdään stagella kumpanakin iltana ja kahdessa eri roolissa: perjantaina klubikeikalla esiintyjänä ja lauantaina pääkonsertin juontajana.

– Vierailin ensimmäisen kerran Rauma Bluesissa ”bluesturistina” vuonna 1995. Siinä jäi heti sen verran koukkuun, että Rauma Bluesista tuli vakiokesäkohde omalla festarikartalla, Björklöf muistelee.

– Vuosien saatossa paikka vaihtui yleisöstä esiintymislavalle, mikä oli tietysti aivan mahtavaa ja yksi toteutunut haave. Vieläkin vierailen festarilla ”turistina”, jollei omia esiintymisiä ole. Tänä vuonna juontajan roolin myötä oma osuus on vieläkin monimuotoisempi.

Perjantaina 10.8. Rauma Bluesin klubi-illassa ravintola Buena Vistassa Björklöf esiintyy akustisella Micke, Lefty & Chef -kokoonpanollaan, vierailevana solistinaan suomalaisen rytmimusiikin legenda ja rock’n’rollin isähahmo Eero Raittinen, joka ei juuri esittelyjä kaipaa.

– Eeron kanssa on hieno tehdä yhteistyötä. Odotan innolla, että pääsemme tositoimiin Rauma Bluesissa. Tähän tilaisuuteen oli tartuttava, hehkuttaa Björklöf.

– Olemme Eeron kanssa tunteneet toisemme jo pitkään ja tehneet aina silloin tällöin yhteistyötä, joka on ollut erittäin mieluisaa molemmin puolin. Ihailen suuresti Eeron intohimoista suhtautumista tekemisiinsä – hän on yksi intensiivisimmistä ja sielukkaimmista esiintyjistä, jonka tiedän.

Korkealla ammattitaidolla omaperäistä musiikkiaan esittävää Micke, Lefty & Chef -trioa on kutsuttu Suomen viihdyttävimmäksi blues’n’roots -bändiksi. Kokoonpano toimii loistavasti lavalla kuin lavalla. Keikka Buena Vistassa Raittisen kera pitää tasokkaan esiintyjäkaartin riman edelleen korkealla.

– Luvassa on monipuolinen roots-musashow, josta ei tule puuttumaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Viihdytämme yleisöä parhaan kykymme mukaan, lupaa Björklöf.

– On mahtava nähdä raumalaisyleisö jälleen! Rauma Bluesissa on aina ollut hieno ja vastaanottavainen yleisö, joten odotamme käsinkosketeltavan kuumaa ja hikistä tunnelmaa. Tämän vuoden festivaaliohjelma on kaiken kaikkiaan todella huikea, joten toivon porukkaa sankoin joukoin diggailemaan hyvää musaa ja loistavaa fiilistä niin perjantaina kuin lauantainakin.


Dave Forestfield: ”Piirun verran erityisempi Rauma Blues!”

Klubi-illan huipentaa Kulttuurikuppila Brummissa kolmimiehisen taustabändinsä kera esiintyvä Dave Forestfield, joka on saanut maailmanlaajuista huomiota niin Britanniaa, Yhdysvaltoja kuin Australiaakin myöten. Soul-henkinen laulaja, palkittu lauluntekijä ja taitava multi-instrumentalisti kuuluukin kotimaisen lauluntekijäkaartin kärkeen. 

Keikalla kuullaan tuotantoa muun muassa Forestfieldin uusimmalta huippuarvostelut saaneelta Nobody’s World -albumilta, kuten kaikilta muiltakin hänen yhteensä seitsemältä soololevyltään. Luvassa on svengaavaa 2010-luvun roots-pohjaista musiikkia laajalla skaalalla ja persoonallisella tatsilla.

Vuonna 2015 osana Finnish Blues Awards All Stars -kokoonpanoa Rauma Bluesissakin esiintynyt Forestfield palaa mielellään Raumalle soolokeikan merkeissä.

– Kokemukseni Rauma Bluesista sisältää pelkästään superlatiiveja, niin hyvää huolta siellä pidetään niin artisteista kuin yleisöstäkin, Forestfield mainitsee.
– Alan festivaaleilla on toki aina mukava esiintyä, mutta Rauma Blues pitkine jatkumoineen tekee erityisestä vielä piirun verran erityisemmän. Toivon Brummiin paikalle sekä uutta että vanhaa yleisöä. Ainakin luvassa on mukavaa tunnelmaa!


Mika Kuokkasen harvinainen soolokeikka

Rauma Blues käynnistyy Café Salista, jossa koetaan harvinaisia hetkiä suomalaisen roots-musiikin kiintotähden, Hoedown-yhtyeen, perustajan Mika Kuokkasen ainutkertaisella soolokeikalla. Kuokkanen on tuttu useiden huippuartistien taustalta ja eri kokoonpanoista, kuten esimerkiksi duostaan Ninni Poijärven kanssa.

Café Salissa kuullaan akustisen kitaran ja kosketinsoittimien säestämänä uusia ja vanhoja Kuokkasen biisejä sekä hänen omaperäisiä versioitaan omista lempikappaleistaan.

– Olen tehnyt tällaisia ihan itsekseni vetämiäni soolokeikkoja julkisesti aika vähän, joten Rauma Bluesin yleisö saa tämän kokemuksen ensimmäisten joukossa, Kuokkanen kertoo.

– On hauskaa tulla Raumalle esiintymään A-luokan yleisön eteen ja nähdä tuttuja – sekä tietenkin päästä nauttimaan muiden huolella valittujen esiintyjien keikoista!

Vaikka Kuokkasen soolokeikka kuuluu miehen uuteen tarjontaan, on kokenut muusikko esiintynyt Rauma Bluesissa jo useaan otteeseen osana eri kokoonpanoja. Edelleen Kuokkanen jaksaa puhua Rauma Bluesin tunnelman puolesta.

– Rauma Bluesissa on aina ollut hyvä fiilis! Rauma Blues tietää, miten rakennetaan hyvät blues-juhlat, hehkuttaa Kuokkanen.

– On ilo olla osa tätä mainiota tapahtumaa! Tulkaa mukaan ja olkaa niin kuin kotonanne!


Ol niingon gotonas: Rauma Bluesin klubikeikat perjantaina 10.8.