Tietoa Rauma Blues -festivaalin Lippu.fi:n kautta ostettujen ennakkolippujen palautus- ja uudelleenkäyttömahdollisuuksista

Elokuun puoliväliin suunniteltu kolmipäiväinen bluesfestivaali Rauma Blues jouduttiin peruuttamaan kokonaisuudessaan. Peruutus koskee kaikkia konserttitapahtumia: niin torstain 12.8. ja perjantain 13.8. bluesklubeja kuin lauantain 14.8. pääkonserttia. 

Lippuja Rauma Blues -festivaalin tämän viikonlopun pääkonserttiin myytiin ennakkoon runsaasti, tälle vuodelle jo ennestään pienennettyyn yleisömääräkapasiteettiin nähden. Satoja lipunostaneita jää nyt ilman suuresti odottamaansa ja kaipaamaansa bluesjuhlaa.

Suurin osa pääkonsertin ennakkolipuista on ostettu Lippu.fi:n kautta joko vuoden 2020 tai vuoden 2021 pääkonserttiin. Näiden lippujen palautuskäytäntö sekä jatkossa käyttämisen mahdollisuudet on nyt selvitetty. Haastetta asiaan on tuonut se, että liput ovat olleet eri hintaisia, ja mahdollisen uuden lipun ostamisen myötä Rauma Blues -kävijä joutuu maksamaan myös nettilipun toimitus- ja käsittelykulut uudelleen. Toimitus- ja käsittelykulua ei palauteta, vaikka lipun muuten voi palauttaa tapahtuman peruuntuessa ja saada lipun kantahinnan takaisin.

Vuonna 2020 ostettujen lippujen kantahinta on ollut 55€/kpl tai erityisen etuajassa ostettuna early bird -hinnalla 45,50€/kpl. Vuonna 2021 ostettujen lippujen kantahinta on ollut 40€/kpl. Tähän päälle on nettilipuissa lisätty Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut. Vuoden 2022 festivaalin on tarkoitus olla jälleen tutunlainen perinteinen isompi festivaali teltta-areenalla sekä ulkomaisten että kotimaisten huippuartistien voimin, joten lipun hinta tulee ensi vuoden pääkonserttiin nousemaan jälleen 55 euroon (nettilippujen hintaan lisätään Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut). Vuoden 2022 liput tulevat myyntiin myöhemmin ja ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

Kiitoksena kärsivällisyydestä Rauma Blues ry. on halunnut mahdollistaa kaikille ennakkolipun ostaneille mahdollisimman yksinkertaisen ja tappiota tuottamattoman tavan joko lipun palauttamiseen tai sen uudelleen käyttämiseen vuoden 2022 festivaalin pääkonsertissa. Lippujen uudelleenkäyttömahdollisuus koskee valitettavasti kuitenkin vain Lippu.fi:n kautta ostettuja nettilippuja. Lisäksi Lippu.fi:n kautta ostettujen ennakkolippujen uudelleenkäyttömahdollisuuksissa on eri toimintatavat riippuen siitä, onko lippu ostettu kalliimmalla hinnalla vuoden 2020 festivaaleille vai edullisemmalla hinnalla vuoden 2021 festivaaleille.

Eri ennakkomyyntipaikoista eri vuosina hankittuja lippuja koskevat palautus- ja uudelleenkäyttötavat on eritelty alla.

LIPPU.FI:N KAUTTA OSTETTUJEN ENNAKKOLIPPUJEN PALAUTTAMINEN

Lipun palauttamista koskevat samat toimintatavat, on lippu sitten ostettu vuoden 2020 festivaaleille joko hinnalla 55€ tai 45,50€ (+ toimitus- ja käsittelykulut), tai vuoden 2021 festivaaleille hintaan 40€ (+ toimitus- ja käsittelykulut).

Halutessaan nettilipun lunastanut voi palauttaa lipun ja hakea lippurahojen palautusta 31.10.2021 asti osoitteesta https://web.lippu.fi/palautus. Lippuostosta palautetaan vain sen kantahinta ilman Lippu.fi:n käsittely- ja toimituskuluja. 

Lippu.fi pyrkii käsittelemään palautukset mahdollisimman nopeasti asiakkaan palautuspyynnöstä, mutta palautusruuhkien vuoksi käsittelyssä on parhaillaan viivettä. Kiitämme kärsivällisyydestä – jokaisen palautuspyyntö tullaan käsittelemään ja käsittely tapahtuu pyyntöjen saapumisjärjestyksessä.

LIPPU.FI:N KAUTTA VUODEN 2020 FESTIVAALEILLE OSTETTUJEN ENNAKKOLIPPUJEN UUDELLEENKÄYTTÄMINEN

Rauma Bluesiin vuonna 2020 joko normaalihinnalla 55€ tai early bird -hinnalla 45,50€ (+ Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut) lunastetut liput käyvät lauantain 13.8.2022 pääkonserttiin sellaisenaan. Tällaisen lipun tunnistaa lipussa mainitusta 55€:n tai 45,50€:n hinnasta ja vuoden 2020 pääkonserttipäivämäärästä (15.8.2020).

LIPPU.FI:N KAUTTA VUODEN 2021 FESTIVAALEILLE OSTETTUJEN ENNAKKOLIPPUJEN UUDELLEENKÄYTTÄMINEN

Myös Rauma Bluesiin vuonna 2021 hinnalla 40€ (+ Lippu.fi:n toimitus- ja käsittelykulut) lunastetut liput voi käyttää lauantain 13.8.2022 pääkonserttiin, mutta tällaisen lipun vuoden 2022 festivaaleille käyttävältä peritään pääkonsertin sisäänkäynnillä 15€:n lisämaksu per henkilö, jolloin lipun kokonaishinta tulee vastaamaan sekä vuoden 2020 pääkonserttiin ostetun että vuoden 2022 pääkonserttiin ostettavan normaalihintaisen lipun kantahintaa. Tällaisen lipun tunnistaa lipussa mainitusta 40€:n hinnasta ja vuoden 2021 pääkonserttipäivämäärästä (14.8.2021).

RAUMALLA PAIKALLISISTA ENNAKKOMYYNTIPAIKOISTA VUODEN 2021 FESTIVAALEILLE OSTETUT LIPUT

Vuoden 2021 pääkonsertin lippuja on myyty Raumalla Hotelli Kalliohovissa, Hotelli Raumanlinnassa sekä Ravintola Buena Vistassa. Jo aiemmin ilmoitetun mukaisesti nämä liput eivät tule käymään tulevilla festivaaleilla, joten näistä paikoista lipun ostaneita pyydetään palauttamaan liput rahojen takaisin saamiseksi. 

Palautus on tehtävä samaan paikkaan, josta lipun on ostanutkin, jotta palauttaminen onnistuu. Palauttaminen on mahdollista 31.8.2021 asti.

VUODEN 2021 KULTTUURIKUPPILA BRUMMIN BLUESKLUBILLE OSTETUT ENNAKKOLIPUT

Kulttuurikuppila Brummin nettilippukaupasta ennakkoon Rauma Bluesin Brummin bluesklubille ostetut liput on jo automaattisesti peruutettu ja lippurahat palautettu liput ostaneille. 

MUUT VUODEN 2021 BLUESKLUBIT

Muille bluesklubeille on ollut vapaa pääsy, joten lippuja ei ole ollut myynnissä tai tulossa myyntiin, eikä näin ollen myöskään palautettavana.

MUUT LIPPUJA KOSKEVAT TIEDUSTELUT

Mikäli ennakkolipun ostaneille herää kysymyksiä tai muuta tarkistettavaa koskien festivaalin pääkonsertin tai bluesklubien ennakkolippuja, niiden uudelleenkäyttämistä tai palauttamista, voi tiedustelut lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@raumablues.fi .

LISÄTIEDOT

RAUMA BLUES -YHTEYSTIEDOT JA LISÄTIETOLINKIT

Huomioithan, että Rauma Bluesin sähköpostiosoitteet ovat muuttuneet.

ASIAKKAIDEN LISÄTIEDUSTELUT

info@raumablues.fi 

AJANKOHTAISTA

www.raumablues.fi/ajankohtaista 

MEDIA

www.raumablues.fi/media 

RAUMA BLUES ONLINE

www.raumablues.fi 

www.facebook.com/raumablues 

www.twitter.com/raumablues

www.instagram.com/raumablues 

@raumablues #raumablues 

KOMMENTOINTI MEDIALLE

Tunnu Pärssinen / Rauma Blues Ry.

044 533 4045 / tunnu.parssinen@raumablues.fi 

LEHDISTÖTIEDOTUS
Sanna-Maria Rantanen / HYPR Agency & Mindtrix Oy co. Rauma Blues Ry.

050 320 5035 / sanna.rantanen@raumablues.fi 

PIENI SUURI RAUMA BLUES

Mitä yhteistä on heillä: Rod Piazza & The Mighty Flyers, J.Karjalainen & Mustat lasit, Honey B. & T-Bones, Kapteeni Nemo ja Sonja Lumme? Heistä kaikki sai alkunsa – he olivat vuonna 1986 ensimmäisen Rauma Blues -festarin esiintyjät! Tuolloin festivaali järjestettiin neljänä päivänä maaliskuussa ja yhtenä päivänä heinäkuussa, kunakin päivänä yhdellä esiintyjäkokoonpanolla. 

Jo alkuvuosinaan Rauma Blues lujitti musiikkilinjansa juurimusiikkiin. Pieni festari on valloittanut vakioyleisön sydämet laadukkaalla ohjelmistollaan ja ainutlaatuisella tunnelmallaan vuodesta toiseen. Sittemmin Rauma Blues on vakiintunut kolmipäiväiseksi blueskansan kesän kohokodaksi. Loppu on legendaarista historiaa: tänä päivänä Rauma Blues rankataan maailmanlaajuisestikin maailman johtavien blues-tapahtumien harvalukuiseen joukkoon.

Lisää taattua meininkiä on poikkeuksellisen taukovuoden jälkeen luvassa vuonna 2022, kun lukuisat bluestähdet ja huippumuusikot jatkavat laadukasta Rauma Blues -perinnettä ja laittavat bileet pystyyn Rauman keskustassa elokuun toisena viikonloppuna 2022. 

Rauma Blues Ry. toimii täysin talkoovoimin ja suurimmaksi osaksi ilman yhteiskunnan avustusta, lukuunottamatta harvoja pieniä kulttuuriavustuksia ja viimeisimpien vuosien markkinointiyhteistyötukia Rauman kaupungilta. Tapahtumaorganisaatio on koko 35 vuoden ajan ollut vain 4-6-henkinen. Tapahtumien ajaksi talkooporukka kasvaa 10-15 henkilöön.