Yhdysvaltalaiset kitarakuninkaat CHRIS CAIN ja BERNARD ALLISON Rauma Bluesin pääkonsertissa 17. elokuuta

EkatJulkaisut-feature
03.04.2024
Festariyleisön kannat bluesteltan kattoon nostaa MILLION DOLLAR TONES. Kolmipäiväinen hyvän fiiliksen festivaali Rauma Blues järjestetään jälleen elokuussa torstaista lauantaihin 15.8.—17.8.2024.

Lauantain 17.8. kaupungin keskustan teltta-areenan pääkonsertissa lauteille nousevat yhdysvaltalaiset kuninkuussarjan kitaristit Chris Cain ja Bernard Allison.

Chris Cain edustaa perinteistä Memphis-tyylin bluesia, Bernard Allisonin juuret ovat syvällä Chicago Bluesissa. Kummankin live-esiintymisissä kuullaan myös ainutlaatuista omintakeisuutta – Cainin musiikki rakentuu eri elementeistään kaikessa traditionaalisuudessaankin tuoreeksi kokonaisuudeksi, ja Allison kasvattaa juurensa uudelleen omalla tulkinnallaan, nykypäivän blues-sukupolven soundein.

Kansainväliset huippumuusikot saavat rinnalleen myös kovaa kotimaista bluesin kärkikastia, sillä pääkonsertin käynnistää vauhdilla Million Dollar Tones. Kahdeksanhenkisen rytmiryhmän svengaava rock’n’roll-henkinen rytmiblues tapaa laittaa tanssijalat vipattamaan jo ensi tahdeista alkaen, joten Rauma Bluesin tunnelma on taattu jo alkuminuuteilla.

Festivaalin pääkonsertti tulee vielä täydentymään kahdella esiintyjällä, jotka julkaistaan kevään kuluessa. Myös festareiden bluesklubien artisteista tiedotetaan kevätkesän aikana.

Rauma Bluesin pääkonsertin nettiennakkoliput ovat jo myynnissä. 

Myös pääkonsertin VIP-liput ovat tulossa myyntiin lähiaikoina. VIP-lippujen hinnoista ja VIP-menusta tiedotetaan tarkemmin kevään mittaan.

Alla tarkempia tietoja pääkonsertin nyt julkaistuista artisteista sekä infoa festivaalin lipunmyynnistä. 

Lisätietoja festivaalista julkaistaan aina uusien tietojen tullen Rauma Bluesin kotisivulla.


Chris Cain aikoo pistää parastaan raumalaisyleisön edessä

Jo 1980-luvun loppupuolella debytoinut Chris Cain on tänä päivänä legendaarinen bluestemppelin jäsen ja musiikillinen inspiraation lähde. Jos pitää bluesista, pitää väistämättä myös Chris Cainista, traditionaalisen bluesin ja Memphis-tyylin soihdunkantajasta.

Cainin musiikki on saanut vaikutteita sellaisilta pioneereilta, kuin B.B. King, Albert King ja Ray Charles, ehkä aavistuksen myös Albert Collinsilta. Tähän kun yhdistetään häikäisevää blues- ja jazz-kitarointia, sielukasta baritonilaulua, omintakeista lyriikkaa, hienostunutta sointukulkua sekä torvien ja kosketinsoitinten taituruutta, saadaan lopputulemaksi Cainin musiikki. 

Kaikki tarjoillaan yhtä aikaa polttavalla intohimolla ja urbaanilla viileydellä. Huippukitaristi ja suuriääninen vokalisti on bluesmestariainesta. Cainin kynästä ja kitarasta irtoaa musiikkia, jota ei ennen ole kuultu – täynnä näkemystä ja huumoria.

Useammalla Blues Music Awards -ehdokkuudella esimerkiksi Vuoden Blueskitaristi -kategoriassa huomioitu Cain on julkaissut jo 15 albumia, joista viimeisin, Raisin’ Cain (2021) komeili blueslistahuipulla peräti puolen vuoden ajan.

Kauan sitten Suomessa piipahtanut Cain palaa maahan mieluusti uudelleen, ja jättää Rauman keskustaan Parpansalin puiston maaperään taatusti lähtemättömän jäljen.

– On kunnia-asia ja etuoikeus päästä soittamaan Rauma Bluesissa yhdessä hyvien ystävieni, Luca Giordano Bandin kanssa, Cain kiittelee.

– Aion pistää parastani raumalaisyleisön eteen, toivottavasti tykkäätte!


Bernard Allison: “Let’s spread the love and party!”

Kitarataituri Bernard Allison, Chicago Blues -legendan Luther Allisonin poika, pitää elossa isänsä perintöä, kuten kuka tahansa hänen keikkansa kokenut tietää. Jokaiseen Bernard Allisonin levyyn ja esiintymiseen sisältyy myös isä-Allisonin biisejä – tosin rock-orientoituneemmalla tyylillä, kuin se perinteinen blues, jonka ympäröimänä Bernard Allison kasvoi.

Allisonin oma tyyli on toki sekin syntynyt isän jalanjäljillä, nimittäin isältään hän sai täyden tuen etsiä oma musiikillinen äänensä. Isältä pojalle siirtyneen opin ydin oli ilmentää ennen kaikkea oman fiiliksen kaikuja aiemmin esitetyn kopioimisen sijaan.

Tämä kaikki kuuluu yli kolme vuosikymmentä sitten ensilevynsä tehneen Bernard Allisonin uusimmalla albumilla Luther’s Blues (2024), jolla hän tulkitsee isänsä kappaleita uusiksi versioiksi 2000-luvun blues-sukupolven kitarankielin.

Edellisellä Highs & Lows -albumillaan (2022) Allison sai ehdokkuuden Blues Music Awardseissa Vuoden Bluesrock-albumin kategoriassa. Hyvää vauhtia isänsä veroiseksi legendaksi matkalla oleva Allison sai viime vuonna ansaitun Blues Hall of Fame -paikkansa, ja hänen pitkäsoittonsa tapaavat keikkua blueslistojen kärjessä.

Vaikka Allison ei ole kadottanut juuriaan ja hänen musiikissaan kuuluu isänsä Chicago Bluesin syke, on hän samalla myös luonut oman tiensä ja kutkuttavat uuden sukupolven blues-soundit. Tämän persoonallisen luomuksensa Allison jakaa innoissaan Rauma Bluesin yleisön kanssa.

– Rauma Bluesissa muusikot ja yleisö ovat loistavia. Odotan sitä, että pääsen kuulemaan myös muita esiintyjiä ja kohtaamaan bluesia arvostavan yleisön, Allison hehkuttaa.

– Odotan myös, että pääsen bändini talenttien kanssa jakamaan yleisölle oman näkemykseni bluesista, the Allison way of the blues. Let’s spread the love and party!


Million Dollar Tones nostattaa kannat kattoon!

Million Dollar Tonesin mukaan musiikki on sitä, miltä tunteet kuulostavat. Yli vuosikymmenen ikäinen bändi on kotimaisittain varsin ainutlaatuinen orkesteri. Oktetin musiikki yhdistää juurevaa rhythm’n’bluesia ja 50-luvun tyylistä rock’n’rollia tuhdilla svengillä. Rumpujen, basson, kitaran, pianon ja laulun ohella soundia kasvattaa kolmihenkinen torvisektio.

Villeistä viidakkorytmeistä ja tanssittavasta groovesta huolimatta rytmibluesryhmän musiikki ei tingi juurevista elementeistään. Joraamista tasapainotetaan myös bluesballadeilla. Kokoonpanon biisit ovat niin omaa tuotantoa kuin hyvällä maulla valikoituja lainaklassikoitakin.

Lavalta ja levyltä ei tämän bändin tapauksessa siis laaja-alaisuutta puutu! Jo kokoonpanon ensimmäiset albumit keräsivät kehuja kriitikoilta, ja yleisössä poppoo on herättänyt suorastaan hurmoshenkistä tanssisvengiä. Ahkerasti niin kotimaata kuin kansainvälisiä festivaaleja kiertävä Million Dollar Tones on esiintynyt yhtä lailla Skandinaviassa, Baltiassa, Välimeren maissa kuin Keski-Euroopassa.

Million Dollar Tones valloitti jokunen vuosi sitten Rauma Bluesin klubikeikalla, jossa meno oli sen verran vauhdikasta, että sama tahti on ansainnut paikan pääkonsertissa. Yhtyeen taiteellinen johtaja ja kitaristi Albert Hallikainen vakuuttaa, ettei keikka jätä jälkeensä kysyttävää tälläkään kertaa.

– Rauma on upea kaupunki, varsinkin Vanha Rauma. Tuomme sinne taas ”almost big band” -meininkiä noudattaen mottoamme: kannat kattoon! Hallikainen lupaa.

– Kannattaa olla ajoissa paikalla kuulemassa r’n’b:n ilosanomaa – heti alusta asti joraamaan!


RAUMA BLUES -PÄÄKONSERTIN LAUANTAIN 17.8.2024 ARTISTIT: 


CHRIS CAIN (USA)
Kotisivu: https://chriscainmusic.com/
Facebook: @ccc335 www.fb.com/ccc335

BERNARD ALLISON (USA)
Kotisivu: https://www.bernardallison.com/
Facebook: @BernardAllison.Official www.fb.com/BernardAllison.Official/
Instagram: @bernardallisonmusic www.instagram.com/bernardallisonmusic/
Twitter: @BAmusicALLISON https://twitter.com/BAmusicALLISON
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0oLmGtqMpKAAVNJyJ71AcI

MILLION DOLLAR TONES (FIN)
Facebook: @MillionDollarTones www.fb.com/MillionDollarTones
YouTube: www.youtube.com/channel/UC4mu3NYKvdALMdy5SyFuIgA
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7317mcjU4rvmlgmjlSuz97


KOLME PÄIVÄÄ BLUESIA ELOKUUSSA

  • Rauma Blues tunnetaan hyvän fiiliksen festarina – tapahtumana, jota ainutlaatuisten illanviettojen ystävät rakastavat, ja joka on bluesdiggareiden vuoden kohokohta.
  • Blueskentän arvostetuimpiin festivaaleihin kansainväliselläkin tasolla lukeutuvan Rauma Bluesin perinnettä pitävät yllä vuosittain lukuisat kansainväliset ja kotimaiset blues-tähdet ja huippumuusikot, jotka laittavat bileet pystyyn festariyleisön rakastamassa teltta-areenassa Rauman keskustassa.
  • Lauantaisen 17.8.2024 pääkonsertin nettiennakkoliput ovat jo myynnissä.
  • Teltta-areenan pääkonsertin VIP-lippujen hintaan kuuluu aiempien vuosien tapaan konserttilipun lisäksi muun muassa usean ruokalajin buffet-illallinen ja muuta tarjoilua. VIP-liput ovat tulossa myyntiin lähiaikoina.
  • Tuttuun tapaan bluesin tahtiin rokataan myös bluesklubikeikoilla raumalaisissa ravintoloissa torstaina 15.8. ja perjantaina 16.8.
  • Rauma Blues ry. tiedottaa myöhemmin lisää pääkonsertin artisteja sekä tarkempaa tietoa torstain ja perjantain blues-illoista.

LIPUNMYYNTI

*Festivaalin pääkonsertin 17.8. ennakkoliput ovat nyt myynnissä!

  • Nettilippuja myy ennakkoon valtakunnallisesti Lippu.fi
  • Ennakkolippuja tulossa myyntiin myös muihin lipunmyyntipisteisiin Raumalla kevään aikana
  • Ennakkoliput 65€ (+nettilippuihin lisätään Lippu.fi:n käsittely- ja toimitusmaksut), ovelta 70€
  • *Pääkonsertin 17.8. VIP-liput ovat tulossa myyntiin lähiaikoina. VIP-lippujen hinnat ja varaustiedot sekä VIP-menu tiedotetaan kevään kuluessa.

RAUMA BLUES ONLINE
Kotisivu: www.raumablues.fi
Facebook: www.fb.com/raumablues
Twitter: @raumablues www.twitter.com/raumablues
Instagram: @raumablues www.instagram.com/raumablues
#raumablues #feelgoodfestival

JAA: